Tartışılan Türkiye-Portekiz Maçının Hakemi Felix Zwayer Şikeden Ceza Almış

EURO 2024 F Grubu maçında Türkiye ile Portekiz karşı karşıya geliyor. Maçta tartışmalı kararlar veren hakem Felix Zwayer'in 2005 yılında şikeden 6 ay men cezası aldığı ortaya çıktı.

EURO 2024 F Grubu maçında Türkiye ile Portekiz karşı karşıya geliyor. İlk yarısı 2-0 Portekiz'in üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada taktir haklarını Portekiz'den yana kullanan ve tartışmaların odağına oturan müsabakanın hakemi Felix Zwayer'in şikeden ceza aldığı ortaya çıktı.

Zwayer'in Türkiye maçında verdiği kararlar sonrası aldığı bu ceza yeniden gündem oldu.

2005 yılında Wuppertal ile Werder Bremen amatör takımları arasında oynanan karşılaşma, Felix Zwayer'in kariyeri boyunca peşini bırakmadı.

Hakem Robert Hoyzer'in yardımcılığını yaptığı maçta, hakem tarafından kendisine verilen 300 Euro karşılığında "Wuppertal lehine kritik pozisyonları gözardı etme" şikesine adı karıştı ve 6 ay boyunca görevinden men edildi.

Parayı alıp almadığı konusunda tartışmalar olsa da Alman Futbol Federasyonu'nun Zwayer'in rüşvet aldığına inandığını belirten belgelerin ve açıklamaların dava dosyasında bulunduğu belirtiliyor.

KARİYERİNDEKİ İLK AVRUPA ŞAMPİYONASI

Zwayer, kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılıyor. İlk düdüğünü İtalya - Arnavutluk (2-1) maçında çalan Zwayer, 4 sarı kart gösterdiği müsabakada başarılı bir performans sergiledi.

MUHABİR

Bakmadan Geçme