TBMM'de Ahmet Şık ve Alpay Özalan'a Kınama Cezası Verildi!

Alpay Özalan'a ve Ahmet Şık'a kınama cezası verildi.

TBMM'de olağanüstü yapılan Can Atalay konulu toplantıda yaşanan kavga nedeniyle TİP Milletvekili Ahmet Şık ve AK Parti Milletvekili Alpay Özalan'a kınama cezası verildi. Tekrar başlayan Genel Kurul'u Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş yönetiyor.

CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, TİP, DEVA, Demokrat Parti ve Emek Partisi'nden oluşan muhalefet partileri, Meclis'in AYM'nin Can Atalay kararıyla ilgili toplanması için 9 Ağustos'ta TBMM Başkanlığı'na başvurmuştu. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısı üzerine TBMM Genel Kurulu, bugün olağanüstü toplandı.

TİP Milletvekili Ahmet Şık kürsüye gelerek "Sizde zerre utanma yok. Hakikat her zaman acıtır” sözleri üzerine AK Parti sıralarından tepki geldi. AK Partili milletvekillerinin kürsüye doğru yürümesi üzerine Bekir Bozdağ, oturuma 15 dakika ara verdi.

Verilen aranın ardından Ahmet Şık yeniden söz aldı. Şık, "Sizin suçlarınıza ortak olmayan herkese terörist dediğiniz için Atalay'a 'terörist' demeniz şaşırtıcı değil. Bu ülkenin en büyük terör örgütü buradaki sıralarda oturanlardır. Utanmaz dediğim için kızdınız ya anlatayım size neden? Birazcık ahlak sahibi olsanız bu adam Meclisi yönetemez” diye konuşurken, Bekir Bozdağ bir kez daha oturuma 15 dakika ara verdi.

Bu sırada TBMM İdare Amiri ve AK Parti milletvekili Alpay Özalan, Ahmet Şık'a saldırırken Genel Kurul salonu karıştı.

İKİ VEKİLE DE KINAMA CEZASI VERİLDİ

Verilen 6'ncı aranın ardından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un yönetiminde Genel Kurul tekrar toplandı. Kurulda yapılan oylamayla Ahmet Şık ve Alpay Özalan'a kınama cezası verildi.

Bakmadan Geçme