Telegram ile İlgili Flaş Gelişme! Uyarıları Dikkate Almayan Telegram Kapatılacak mı?

Telegram kapanacak mı? Sorusu, özellikle geçtiğimiz günlerde İntagram'a getirilen yasaklamaların ardından merak konusu oldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Telegram'a binden fazla uyarı yapıldığı, ancak bu uyarıların platform tarafından dikkate alınmadığı ortaya çıktı. Peki, Telegram kapanacak mı? Telegram yasaklanıyor mu, erişim engel mi getirilecek? Detaylar haberimizde...

Telegram, son dönemde yasadışı faaliyetlerin merkezi haline gelmesiyle dikkat çekiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), çocuk istismarı, uyuşturucu temini, fuhuş ve kumar gibi ciddi suçlara aracılık eden kanalların kapatılması için Telegram'a binden fazla uyarı gönderdiği ancak hiçbirine yanıt alamadığı belirtiliyor.

Bu durumu dikkate alan yetkililer, Telegram'ın bu tür suçlarla mücadelede işbirliğine yanaşmaması halinde uygulamaya erişim engeli getirilmesinin gündeme gelebileceğine dikkat çekiyor.

Telegram'ın kısa süre içinde gerekli adımları atmaması, platformun Türkiye'de kapatılma riskini artırıyor.

Özellikle geçtiğimiz son birkaç yıl içerisinde birçok farklı yasadışı faaliyetlerin yer aldığı Telegram'ın ülkemizde oldukça fazla kullanıcısı da bulunuyor. Çocuk istismarı, uyuşturucu temini, fuhuş ve kumar gibi suçların yer aldığı Telegram platformunun sağlamakta olduğu gizlilik nedeniyle tercih ediliyor.

Yaşanan gelişmelerin ardından Telegram kapatılacak mı sorusunun cevabı da merak konusu oldu.

Bakmadan Geçme