Ticani Tarikatı Nedir? Ticani Tarikatı Şeyhi Ahmet Şahin Uçar Kimdir?

Türkiye'de kadınları taciz ettiği iddiası ile gündeme gelen Ticani tarikatı ve Ticani tarikatı şeyhi olduğu iddia edilen Ahmet Şahin Uçar merak konusu oldu. Milyonlarca kişi Ticani tarikatı nedir? Ticanilik nedir? Ticani tarikatı şeyhi Ahmet Şahin Uçar kimdir? sorularının cevabını merak etmeye başladı. Soruların cevabı ve tüm detaylar haberimizde...

Türkiye yine bir tarikat ve cinsel istismar konusuyla gündeme geldi. Gazeteci İsmail Saymaz'ın gündeme getirdiği iddiaya göre, polislikten ayrılan Ahmet Şahin Uçar isimli şahıs Ticanilik tarikatını kurdu. Üç kadın müridi tacizden şikayet etti ve Uçar'a dava açıldı.

Peki Ticanilik nedir? Ticani Tarikatı nedir? Ticanilik diye bir tarikat var mı? Ticani tarikatının şehyi kimdir? Ahmet Şahin Uçar kimdir? Sorularınının cevabı da merak konusu oldu.

TİCANİ TARİKATI NEDİR?

Gerçekte Ticani tarikatının kökleri çok uzun yıllara dayanıyor. Ticanî Tarikatı, Seyyid Ahmed Ticani tarafından kurulan, Cezayir'de ve Fas'ta etkin bulunan bir tarikattır. İsmini kurucusunun isminden almıştır.

Seyyid Ahmed Ticanî Hazretleri 1737'de Cezayir'de doğdu, 1815'te Fas'ta vefat etti. Kabri Fas'tadır. Maliki Mezhebindendir.

Yedi yaşında Kur'ân'ı ezberledi. Yirmi yaşına kadar muhtelif ilimlerde birçok âlimden ders aldı. Tasavvufa girdi ve yükseldi. Tarikatta Halvetiye yolunu tuttu. Fas'ın Derdas beldesinde dergâhını kurdu ve burada bu tarikat üzerine ders vermeye başladı.

Halvetiye tarikatında zikir tenhalarda, insanlardan uzak yerlerde yapılır. Bu sebeple bu tarikate Halvetiye denmiştir. Bu tarikatın esası, Allah'ın yedi ism-i şerifini zikretmek, kalbin temizliğini sağlamak, La ilâhe illallah kelimesini dilinde virt etmek, Allah'ı devamlı anmak ve Allah'tan başkasını gönlünden çıkarmaktır.

Ticanî Tarikatını Türkiye'ye taşıyan zat ise Mehmet Kemal Pilavoğlu'dur. Pilavoğlu, Hukuk Fakültesi son sınıfındayken, 1926 yılında Beyrut'tan İstanbul'a gelen Medine'li Abdulkadir Medenî'den aldığı ders ve feyizle öğrenimini yarım bırakıyor ve bu tarikat üzerine hizmet etmeye başlıyor.

Kemal Pilavoğlu liderliğindeki bir grup, 1951 yılına kadar özellikle Ankara ve çevresinde bulunan Atatürk büstlerine saldırıda bulunmuştu. Ticanîlerin bu hareketleri dönemin en önde gelen aktörlerinden Cumhuriyet Halk Partisi tarafından, hükümetteki Demokrat Parti'yi “irticaya taviz verme” iddialarıyla sıkışkırma vesilesi olmuş ve malum koruma kanunu çıkartılmıştır.

AHMET ŞAHİN UÇAR KİMDİR? AHMET ŞAHİN UÇAR TİCANİ TARİKATININ ŞEYHİ Mİ?

Ahmet Şahin Uçar Eski bir polis. Polislikten istifa eden Uçar, Ticanilik tarikatını yeniden kuruyor. Bursa'da açtığı Arifane İlim Derneği'nde faaliyet gösteriyor.

Ahmed Muhammed Ticani'nin yolunu ve İbni Arabi'nin ekolünü takip ettiklerini söylüyor. Uçar, Ticaniliğin Türkiye'deki ikinci kurucusu diye görülebilir. Cezayir kökenli bu tarikatı ülkemize taşıyan Kemal Pilavoğlu'ydu. Ticanilik bugünlerde Ahmet Şahin Uçar'la yeniden diriliyorlar. Uçar, dergahında salı günleri halk açık vaaz veriyor. Bu sohbet derneğin Youtube sayfasında yayınlanıyor. Cumartesi günleri ‘Hakikat Sohbeti' adı altında müritlerle özel sohbet yapılıyor. Tarikatın kadın ayağına ‘Baciyanlar' adı veriliyor. Uçar'ın eşi bu grubun yöneticisi. Ancak bir süredir tarikat Uçar'ın kadın müritlerine sözlü cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla çalkalanıyor.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın Haberine göre, Uçar ile ilgili kadınların şikayeti üzerine dava açıldı.

Dava devam ediyor.

MUHABİR

Bakmadan Geçme