Ticaret gemileri Kızıldeniz'den geçmeyecek

Kızıldeniz'deki saldırılar sonrasında konteyner taşıma şirketi Maersk, artan saldırılar sonrası seferlerini askıya aldı

Konteyner taşımacılığında dünyanın en büyük şirketi olan Maersk, Husilerin Kızıldeniz'deki saldırıları sonrası bölgede tüm seferlerini durdurdu. 1869 yılından bu yana deniz ticaretinde önemli bir güzergah olan Süveyş Kanalı'nı kullanmayacak olan gemilerin, Asya istikametine seyretmesi için Afrika'yı dolaşması gerekecek. 1 gemisi saldırıya uğrayan Hapag-Lloyd AG şirketi de Maersk gibi bölgedeki operasyonlarını durdurdu. Söz konusu gelişmelerin küresel ekonomiyi etkileyeceği öngörülüyor.


Danimarka merkezli, dünyanın en büyük konteyner taşıma şirketi Maersk, Yemen'deki İran destekli Husilerin Kızıldeniz'de İsrail bağlantılı gemileri hedef alması üzerine, buradan yapılan tüm seferleri askıya aldı. Bölgede 1 konteyner gemisi saldırıya uğrayan Hapag-Lloyd AG şirketi de, Kızıldeniz'deki operasyonlarını askıya aldı. Maersk ve Hapag-Lloyd AG gemilerinin, Asya ülkeleri ve Basra Körfezi istikametine gitmeleri için Afrika'yı dolaşmaları gerekecek.

Nakliye firması Maersk'ten BBC'ye yapılan açıklamada, "Bölgede ticari gemilere yönelik son saldırılar endişe vericidir ve bu denizcilerin emniyet ve güvenliğine yönelik önemli bir tehdit oluşturmaktadır." ifadesine yer verildi.

Maersk, Yemen'deki Husilerin İsrail bağlantılı gemilere saldırıları nedeniyle seferleri askıya aldı

Açıklamada, dün ve bugün konteyner gemilerine yönelik saldırının ardından bölgede bulunan firmaya ait tüm gemilere bir sonraki duyuruya kadar yolculuklarını durdurmaları talimatı verildiği kaydedildi.

Bakmadan Geçme