Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci kimdir?

Trabzonspor'a dört lig şampiyonluğu kazandırmış olan efsane başkanlardan Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti.

Trabzonspor Kulübü'nde 5 yıl Başkan olarak görev yapan ve bu süreçte 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandıran efsane isim Mustafa Şamil Ekinci, hayata gözlerini yumdu.

Mustafa Şamil Ekinci, Trabzonspor başkanlığının ilk yılında 1975-76 sezonunda İstanbul takımları dışında bir takımın şampiyonluk yaşamasını sağladı. Daha sonra Trabzonspor Başkanı olarak görev yaptığı dört yılda bordo-mavili takıma üç şampiyonluk daha yaşattı.

Trabzonspor'da yöneticilik de yapan Mustafa Şamil Ekinci, başkanlığı ve yöneticiliği dönemlerinde bordo-mavili ekibe toplam 17 kupa kazandırdı.

TRABZONSPOR'DAN BAŞSAĞLIĞI

Trabzonspor, konu ile ilgili resmi internet sitesinden yaptığı paylaşımda "5 yıllık başkanlığı döneminde kulübümüze; 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandıran efsane başkanımız, eski divan kurulu başkanımız, eski 2. başkanımız Mustafa Şamil Ekinci'nin vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ekinci'ye Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, camiamıza ve sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme