TSK'da Televizyon Radyo Ve İnternet Yasaklandı!

Meclis'te kabul edilen TSK Personel Yasası ve askerlik alanına ilişkin yeni torba yasa ile özellikle Irak'ın kuzeyindeki üs bölgelerine yönelik saldırılardan önce kullanıldığı tespit edilen TikTok ve her türlü sosyal medya paylaşımları yasaklandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayına giden yeni düzenlemeler, imzalanıp Resmi Gazete'de yayımlandığında uygulanmaya başlanacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, emekliler ve askeri öğrenciler açısından önemli değişiklikler getiren düzenlemenin öne çıkan başlıkları özetle şöyle:

İLETİŞİM YASAĞI GELDİ

TSK personeli, kendisinin veya silah arkadaşlarının kimliğini açıklayamayacak. Askerler, görev veya faaliyetleri kapsamında askeri bilgi, belge, konum bilgisi veya bunlardan herhangi birini içeren resim, yazı, fotoğraf, ses kaydı, video gibi görsel ve işitsel verileri paylaşamayacak.

TÜM MEDYA ALETLERİ YASAKLANDI

Radyo, televizyon, internet, sosyal medya, gazete, dergi, kitap ve diğer tüm medya araçları açıkça yasak kapsamına alındı.

Ayrıca “her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik kitle iletişim araçları” ifadesiyle tüm yayın alanları yasak kapsamına girdi.

Cezai Yaptırım: Bu suçu işleyen personele “hizmet yerini terk etmeme” cezası verilecek.

MUHABİR

Bakmadan Geçme