Turizmde Yeni Dönem Bunu Yapan Yanacak

Türkiye'nin bacasız fabrikası turizmde yeni hedef 60 milyar dolar. Bu hedefe ulaşılabilmesi için çalışmalar başladı. AK Parti kaliteli hizmet verilebilmesi ve sektörde yaşanan sorunların giderilebilmesi için yasa teklifi verdi.

Turizmde kaliteyi artırmak için yeni bir yasa teklifi hazırlandı. AK Parti tarafından hazırlanan teklifle rehber ya da acentaların hanutçuluk yapmasının önüne geçilecek, hanutçuluk yapanlara yaptırım uygulanacak. Ayrıca Çince ve Japonca bilen rehber sayıları artırılacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizmde hedefi '60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir' olarak açıklarken AK Parti'den bu sektördeki kaliteyi artıracak önemli bir yasa teklifi geldi. 
AK Parti, rehberler ve turizm acentalarına ilişkin düzenlemelerin yer aldığı yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.


Uzak Doğu Dillerini Bilen Rehber Sayısı Artacak

Her geçen gün sayıları artan Uzak Doğulu turistlere hizmet vermek için Çince, Japonca, Korece bilen rehber sayıları artırılacak. Bunun için Uzakdoğu dillerindeki rehber adaylarını teşvik edici önlemler alınacak. Teklifin gerekçesinde, 'Son yıllarda ülkemizi ziyaret eden Çin başta olmak üzere Uzak Doğu ülkelerinden gelen turist sayısındaki artış ve bu ülkelerin turizm potansiyelimize sağlayacağı katkı göz önüne alınarak düzenleme yapılmıştır' denildi.

Sanat Tarihi Mezunları Rehber Olabilecek

Turizm rehberlik hizmetlerinin kalitesinin artırılması için üniversitelerin sanat tarihi ve arkeoloji bölümlerinden mezun olanların turist rehberi olmaları kolaylaştırılacak.

Meslekten Men Edilecekler


Rehber ya da seyahat acentalarının, hanutçuluk yapmasının da önüne geçilecek. Seyahat acentalarının, müşterilerin bilgisi ve onayı dışında alışveriş amaçlı belirli bir işletmeye gönderilmeleri karşılığında kendisine veya yönlendireceği kişiye herhangi bir menfaat temin etmeleri halinde belgeleri iptal edilecek. Bunlar 5 yıl süreyle seyahat acentalığı yapamayacak. Turist rehberleri 5 yıl içinde bu suçu iki kez işlerlerse meslekten geçici men, üç kez işlerlerse meslekten çıkarma cezası olacak. Ayrıca 25 bin ila 100 bin lira arasında para cezası da uygulanabilecek.

Bakmadan Geçme