Türk Futbolunda Bu da Oldu! Hakem Cep Telefonuyla Tribünlerden Çekilen Görüntüyü İnceleyerek Penaltı Verdi

Bölgesel Amatör Lig takımlarından Eskişehirspor ve 1966 Edremitspor, hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Maçın hakemi telefondan VAR kontrolü yaptı.

Türkiye'de hakemlerin ve VAR sisteminin hemen her maç sonrasında tartışıldığı bir dönemde bölgesel amatör liginde ilgin bir karar alındı.

Hazırlık mücadelesinde Eskişehirspor 1966 Edremit Belediyespor karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 77. dakikası ilginç anlara sahne oldu. Mücadelenin hakemi tribünden aldığı cep telefonunda pozisyonu izledikten sonra penaltı noktasını gösterdi.

Hazırlık maçı kapsamında Eskişehirspor ile 1966 Edremit Belediyespor arasında oynanan karşılaşmada hakem, bir pozisyonda tribünde bulunan 1966 Edremit Belediyespor yetkilisinin cep telefonu ile çektiği maç görüntüsünü VAR sistemi gibi kullanarak penaltıya hükmetti.

Afyon Zafer Stadyumu'nda oynanan hazırlık maçının 77'nci dakikasında hakem, yaşanan bir pozisyonda elle oynamayla alakalı kararsız kaldı. Tribünden cep telefonu ile maçı video kaydına alana 1966 Edremit Belediyespor yetkilisi, görüntüleri hakeme izletti. Amatör çekilen görüntüleri VAR sistem gibi kullanan hakem, pozisyonu izleyerek penaltı kararı verdi.

Penaltıyı gole çeviren 1966 Edremit Belediyesporlu futbolcu, skoru da 2-1'e taşıdı. Yaşanan ilginç olay iki takım futbolcuları ve teknik heyetini güldürdü.

Maçta başka gol olmazken, Eskişehirspor hazırlık karşılamasını 2-1'lik skorla kazandı.

Yapılan VAR incelemesi Türk futbol tarihine geçti.

.

MUHABİR

Bakmadan Geçme