Türk savunma şirketi borsaya giriyor

Son zamanlarda borsaya olan talep artması sebebi ile Altınay Savunma Teknolojileri savunma sanayi şirketi sermaye artırımına gitmek ve yeni yatırımlar almak , işletme sermayesini güçlendirmeyi ve global pazarlara açılmayı amaçlamak amacıyla borsaya girecek

Edinilen bilgilere göre, Altınay Savunma Teknolojileri Yönetim Kurulu, sermaye artırımına gitme kararı alarak yeni yatırımlar yapmayı, işletme sermayesini güçlendirmeyi ve global pazarlara açılmayı amaçlıyor.

Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvuruya göre, sermaye artırımı ve ortakların pay satışından elde edilecek olan 58 milyon 823 bin 530 payın halka arzı gerçekleştirilecek.

Altınay Savunma Teknolojileri, büyük çoğunluğunu mühendislerin oluşturduğu 162 çalışanı ile bağlı ortaklıkları DASAL Havacılık Teknolojileri ve TAAC Havacılık Teknolojileri aracılığıyla kara, deniz ve hava platformlarına yönelik ana ve alt sistem seviyesinde yerli ve yabancı kullanıcılara çeşitli çözümler sunuyor. 5 ana alanda faaliyet gösteriyor


Şirket, hareket ve test sistemleri, insansız sistemler, deniz sistemleri, silah sistemleri ve mühimmat imha gibi 5 ana alanda faaliyet gösteriyor. Ayrıca, ASELSAN, Türk Havacılık Uzay Sanayii ve Roketsan gibi Türk savunma sanayisinin önde gelen firmalarıyla devam eden alt yüklenici sözleşmeleri bulunuyor.

Altınay Savunma Teknolojileri, insansız hava ve kara araçları, ALTAY tankı, FIRTINA obüsü, milli muharip uçak KAAN, HÜRJET, GÖKBEY helikopteri, ATAK-2 helikopteri, ANKA-S, AKSUNGUR, HİSAR hava savunma sistemleri, NAZAR Lazer Taarruz Sistemi, F16 Minyatür Bomba Salanı gibi projelerde çeşitli sorumluluklar üstleniyor.

Halka arz edilecek payların geliri, maliyetler düşüldükten sonra kalan kısmının yüzde 50'si yeni tesis ve üretim teknolojileri yatırımları için, yüzde 15'i test ve doğrulama teknolojileri ile AR-GE ve ÜR-GE yatırımlarına, yüzde 15'i işletme sermayesinin güçlendirilmesine ayrılacak.

Ayrıca, şirket satın alımı ve/veya iş ortaklıkları kurulmasında yüzde 10, global satış ve pazarlama ağı yatırımlarında yüzde 5, finansal borç ödemelerinde yüzde 5 oranında kaynak kullanılacak.

Bakmadan Geçme