Türkiye'de futbol ligleri sonlandırıldı mı?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Mehmet Büyükekşi, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrasında federasyon olarak aldıkları futbol liglerinin süresiz erteleme kararı sonrasında liglerin sonlandırılacağı yönündeki sorulara da yanıt verdi.

Ankaragücü Rizespor maçı sonrasında Ankaragücü Kulübü Başkanının saldırısına uğrayan taraftarlarca tekmelenen Halil Umut Meler'i hastenede TFF başkanı Mehmet Büyükekşi ziyaret etti. Ziyarette Meler ile bir süre sohbet eden ve sağlık durumunun iyi olduğunu çıkışta açıklayan Büyükekşi, “Ana hedefimiz hakemlerimizin sağlığı ve ruh sağlığıdır” dedi.

Futbol ligleri ile ilgili alınan süresiz erteleme kararı ile ilgili de sorulara yanıt veren Büyükekşi, futbol liglerinin ertelenmesi kararı sonrasındaki süreçle ilgili ne yapılacağı konusunda bakanlarla yapılacak toplantı sonrasında karar alınacağını duyurdu.

Herkesin süresiz tüm futbol lig maçlarının ertelenmesi ile ilgili karar sonrasında lig maçlarının oynatılmayacağı yönündeki endişeleri ise bakanlarla yapılacak toplantı sonrası netleşecek.


TFF Başkanı Mehmet Büyükeşi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile toplantı yapılacak. Orada ve TFF Yönetiminin toplantısında son karar verilecek.

Bakmadan Geçme