Türkiye Genelinde 72 Yangın Çıktı! 27'si Devam Ediyor

Türkiye'nin dört bir tarafından orman yangını haberleri gelmeye devam ediyor. Yangınların birisi söndürülmeden bir yenisi başlıyor. Özellikle İzmir'de durum içler acısı. Yangın rüzgarın da etkisiyle hızla yayılırken adeta can pazarı yaşanıyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye genelindeki orman yangınları ile ilgili bilgi verdi.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

"Ülke genelinde 72 yangın çıkmış olup, bunların 45'i kontrol altına alınmıştır. 27 yangına ise müdahale devam etmektedir.

Devletimiz tüm imkanlarıyla yangınlardan etkilenen vatandaşlarımızın yanındadır.

Yangınların ilk anından itibaren, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız koordineli bir şekilde ve büyük bir özveriyle çalışmaktadır.

İzmir'de devam eden yangınlarda toplam 596 araç ve 2965 personel ile müdahale çalışmalarına havadan ve karadan devam edilmektedir.

Devletimizin ilgili kurumları, yangınla mücadele sürecini şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaktadır.

Ancak bu süreçte, kamuoyunda yangınlarla ilgili oluşan hassasiyeti istismar edebilecek yanlış bilgi ve haberler de dolaşıma girebilmektedir.

Vatandaşlarımızın kasıtlı ve yanıltıcı paylaşımlara itibar etmemeleri, sadece resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaları ve bilgilendirmeleri esas almaları büyük bir önem arz etmektedir."

Sağlık Bakanlığı İzmir'deki yangından etkilenlerle ilgili açıklamada bulundu.

Açıklamada, "İzmir'de meydana gelen orman yangınlarından 78 kişi etkilendi. Hastanelerimizde 29 kişinin tedavisi devam etmektedir. Bölgede 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirildi." ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme