Türkiye Referanduma mı Gidiyor? Yılmaz Özdil'den Çok Konuşulacak İddia!

Gazeteci Yılmaz Özdil, Anayasa değişikliği ile ilgili olarak dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Özdil, herkes hazır olsun diyerek Anayasa için referandum yapılacağını iddia etti.

AK Parti iktidarı uzun süredir Anayasa değişikliği konusunda çalışmalar yaparken son dönemde bu değişiklik daha fazla dillendirilmeye başlandı.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa değişikliği için tek tek partilerin kapısını çalarken AK Parti kurmayları da hemen her fırsatta Anayasa'nın değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Cumhur İttifakı ortaklarından HÜDA-PAR'ın Anayasa'nın ilk üç maddesini bağlayan 4'üncü maddesinin değiştirilmesi gerektiği çıkışının yankıları devam ederken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı basın toplantısında ilk 4 maddeye güvence verse de Anayasa'nın değiştirilmesi gerektiğine bir kez daha vurgu yaptı.

İktidar ve Cumhur İttifakı ortakları ısrarla değişiklik isterken muhalefet ise mevcut Anayasa'nın dahi uygulanmadığını iddia ederek Anayasa değişikliğine gerek olmadığını, öncelikle mevcut Anayasa'daki hükümlerin uygulanması gerektiğine dikkat çekiyor.

TÜRKİYE REFERANDUMA GİDECEK!

Siyasette tüm bu gelişmeler yaşanırken yazıları ve açıklamaları ile gündem olan Gazeteci Yılmaz Özdil, Anayasa değişikliği ile ilgili olarak dikkat çeken iddiada bulundu.

Özdil, Türkiye'nin Anayasa değişikliği için referanduma gideceğini belirterek tarih bile verdi.

Özdil, "Anayasa referandumu geliyor. Herkes hazır olsun. Özgür Özel, 2025 yılının Kasım ayında erken seçim sandığını getirin diyor demi? İşte bakın o tarihte referandum sandığını getirecekler. Sandık istiyordun şimdi hiçbir yere kaçma diyecekler. Kendi ağzınla söylüyordun bak getirdik diyecekler. Bir süredir bir Anayasa tartışması köpürtülüyor, toplum ufak ufak hazırlanıyor. Yeniden seçilebilmek için (Cumhurbaşkanı Erdoğan) Anayasa 101'i değiştirmek istiyor. En fazla oyu alan seçilir denildiği zaman seçim gayet güzel tamamlanır dedi"

MUHABİR

Bakmadan Geçme