Türkopol Ne Demek? Kuruluş Osman Türkopol

Türkopol Ne Demek? Kuruluş Osman Türkopol... Kuruluş Osman'da Roma'nın Celladı olarak yeni diziye katılan karakter Türkopol olarak anılıyor.

Türkopol (Yunanca: Τουρκόπουλοι, Türkoğulları), Haçlı Seferleri döneminde Haçlılar tarafından paralı asker olarak tutulan, özellikle süvari okçuluğunda yetkin Türk kökenli paralı askerlerdir.

İlk Haçlılar Birinci Haçlı seferi için Anadolu topraklarına geldiklerinde Türkopolleri Bizans ordusu içinde görürler. Bu birlikler anne babaları Türk ve Yunan olan kişilerden oluşmuştur. Aralarında Balkanlar ve Anadolu'ya yerleşmiş ve yerleştirilen Kuman, Uz, Peçenek, Bulgar Türkleri olduğu bilinmektedir. Bu dönemde kurulan Haçlı devletleri de hafif süvari olarak Türkopolleri kullanacaktır.

Haçlı devletleri çoğunlukla Hıristiyanlığı seçmiş Selçuklu Türkleriyle Suriye bölgesindeki Ortodoks Hıristiyanları paralı asker olarak tercih etmiştir. Türkopoller Kutsal Topraklarda hafif süvari olarak yardımcı birlikler olarak Müslüman Ordularına karşı kullanılmıştır. Batılı şövalyelere göre daha hafif zırhları olan Türkopoller daha hızlı hareket edebiliyor ok, mızrak gibi silahlar kullanıyordu. Hafif bir zırhlı yelek ve sivri metal başlık giymekteydiler.

Çeşitli ordularda yer almalarına rağmen Türkopoller şövalyelerden daha düşük bir sınıf olarak kabul ediliyor ve bu yönde kimi sınırlamalara maruz bırakılıyorlardı.

Bakmadan Geçme