TUSAŞ Saldırısında Teröristlerin Türkiye'ye Nasıl Sızdığı Ortaya Çıktı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısına ilişkin teröristlerin Türkiye'ye paramotor kullanarak sızdığı ve PKK'nın Suriye Kamışlı'daki sözde kamplarında eğitim aldığı tespit edildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısına ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Sabah'ta yer alan habere göre, teröristlerin Türkiye'ye paramotor kullanarak sızdığı ve PKK'nın Suriye Kamışlı'daki sözde kamplarında eğitim aldığı tespit edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, saldırıyı gerçekleştiren teröristler sahada keşif yapmamış, daha önce dijital keşif yöntemleriyle tesis hakkında bilgi toplamış. Bu yöntemle saldırı planlarını detaylandırdıkları ve operasyonu gerçekleştirdikleri belirtiliyor.

Erkek teröristin 14 yaşında PKK'ya katıldığı ve terör örgütüne katıldıktan sonra Türkiye'ye bir daha girmediği istihbarat raporlarına yansıdı.

PARAMOTOR NEDİR?

Paramotor, motorlu bir yamaç paraşütünün ("PPG") koşum takımı ve itici kısmının genel adıdır. İki temel tip paramotor vardır: ayakla fırlatma ve tekerlek fırlatma.

Ayakla fırlatma modelleri, koşum takımı, yakıt deposu, motor ve pervaneli bir şasi içerir. Koruyucu ağa sahip bir kasnak öncelikle hatları pervanenin dışında tutar. Ünite, Yamaç paraşütünün karabinalarla tutturulduğu büyük bir sırt çantası gibi giyilir.

Bakmadan Geçme