Tutuklanması istenen Taha Ulukaya kimdir? Neden gündem oldu?

Tutuklanması istenen Taha Ulukaya kimdir? Neden gündem oldu?... Sosyal medyada yaptığı paylaşımla tepkileri çeken isim Taha Ulukaya merak ediliyor ve araştırılıyor. Taha Ulukaya'nın tutuklanmasını isteyenler tarafından birçok paylaşım yapıldı.

Tiyatrocu ve yönetmen olan Taha Ulukaya Filistin için yürüyüş yapanlara dair yaptığı paylaşımda ağır ifadeler kullandı. Gazze'de öldürülen binlerce masum için çöl fareleri ifadesini kullanan Taha Ulukaya daha önce de tepki çeken paylaşımlarda bulunmuştu.

Taha Ulukaya Kimdir?

21 Şubat 1986, Karadeniz Ereğli doğumlu.

2003 Karadeniz Ereğli Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bilgisayar Bölümü mezunu.
2001-2009 Yılları arasında 44 Tiyatro oyununun Yönetmenliği ve Yazarlığı.
2008 Jimmy Smith (Dexter dizisi senaristi) ile danışmanlık dersleri aldı.

1986 Yılında Karadeniz Ereğli'de dünyaya geldi. 16 yaşında özel bir tiyatro grubunda oyunculuk yapmaya başladı. 19 Yaşına kadar çeşitli amatör tiyatro gruplarında oyunculuk yaptı. Ayrıca tiyatro oyunları yazmaya başladı. 19 yaşında kendi tiyatro grubunu kurdu. Bir çok şehirde kendi yazdığı farklı tiyatro oyunlarını sergiledi. 2007 yılında askerden döndüğünde tiyatro grubuyla kendi yazdığı oyunların Karadeniz turnesini yaptı. Bulaca Karanlık Hikayeleri adlı stand-up gösterisi ile bir çok üniversitelerde ve kültür merkezlerinde gösteriler yaptı. 2007 yılının sonlarına doğru kısa metraj film senaryoları yazmaya başladı. Sonrasında sinema filmlerine ağırlık verdi. Şu anda bir çok hikayeyi senaryolaştırmaktadır.

Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler

Son Yolculuk - 2005 .... Kısa Metraj Drama
Çankaya Kısa Film Günleri, Gezici Festival Seçkisi, Gösterim. 2009

Dessas - 2008 .... Uzun Metraj Aksiyon, Bilim Kurgu

Diğer Filmografisi

Bir çok Klipte Yönetmen Asistanlığı. 2007

Bakmadan Geçme