Tuva Cihangir Atasever Kimdir? Görevi Ne?

Tuva Cihangir Atasever Kimdir? Görevi Ne?... Alper Gezeravcı'dan sonra Nisan ayında uzaya gidecek ikinci isim olan Tuva Cihangir Atasever merak ediliyor.

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, 'Nisanın ilk haftaları gibi Tuva'nın uzay yolculuğu gerçekleşecek gibi görünüyor' dedi.

Kıraç, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Dünya'ya iniş yolculuğunu değerlendirerek, Gezeravcı'nın ilk tedavilerin ardından Türkiye'ye dönmesini planladıklarını anlattı.

Sağlık kontrolü sürecinin 3-7 gün arası sürdüğüne dikkati çeken Kıraç, tahminlerinin Gezeravcı için daha kısa sürmesi yönünde olduğunu söyledi.

Kıraç, Gezeravcı'nın uzayda kaldığı süre boyunca 13 bilimsel deney gerçekleştirdiğini belirterek, deneylerin sonuçlarının değerlendirilmeye devam ettiğini dile getirdi.

Tuva Cihangir Atasever Kimdir?

Tuva Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992'de Ankara'da doğdu.

Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

Daha sonra Irvene'deki Kaliforniya Üniversitesinde elektrik-elektronik mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı. Ardından ROKETSAN'da 5 yıl boyunca aviyonik sistem mühendisi olarak çalıştı.

Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevi için seçilen adaylar eğitimlerine ABD'de devam etti.

Bakmadan Geçme