UEFA'dan Mbappe'ye Kötü Haber!

Avusturya maçında karşılaşmanın son dakikalarında burnu kırılan Fransa'nın yıldız oyuncusu Mbappe'ye UEFA'dan kötü haber geldi.

Euro 2024 D Grubu ilk maçında Fransa ile Avusturya karşı karşıya geldi. Fransa maçı 1-0'lık skorla kazanırken, karşılaşmanın son dakikalarında takımın yıldızı Kylian Mbappe'nin burnu kırıldı ve zorunlu olarak oyundan çıkmak durumunda kaldı.

Bu gelişmenin ardından yıldız futbolcunun tedavisine başlanırken, oyuncunun turnuvada kalan maçlara bir maske ile çıkacağı ifade edilmişti.

ROKET YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMEDEN MASKE HAZIRLANDI!

Kylian Mbappe için NASA'nın roket yapımında da kullandığı havacılık endüstrisine özel karbon fiber malzemelerden maske yapıldı. Üzerinde Fransa'nın renkleri bulunan maskenin değerinin 1200 Euro olduğu belirtildi. 24 saat gibi kısa bir sürede hazırlanan ve Mbappe'nin antrenmanlarda kullanmaya başladığı maske ile ilgili flaşh gelişme yaşandı.

UEFA İZİN VERMEDİ!

Yaşanan gelişmelerin ardından Fransa Futbol Federasyonu, Mbappe'nin bundan sonraki karşılaşmalara hazırlanan özel maske ile çıkması için başvuruda bulundu.

UEFA, Mbappe'nin antrenmanlarda kullandığını maskesini maçlarda kullanmaya izin vermedi.

UEFA, yaptığı açıklamada, "Sahada giyilen tıbbi ekipmanlar sade olmalı ve herhangi bir takım veya üreticinin kimliğini taşımamalıdır." açıklamasında bulundu. Mbappe için üretilen özel maskenin üzerinde Fransa milli takımının renkleri olan mavi, beyaz ve kırmızı renkleri ile amblem olarak horoz yer alıyor. UEFA, maskedeki bu detaylar nedeniyle Mbappe'nin maskeyle çıkmasına izin vermedi.

Fransa Milli Takımı'nın forması ile toplamda 79 karşılaşmaya çıkan 25 yaşındaki futbolcu, 47 kez gol sevinci yaşamıştı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme