Ukrayna'da 4 Bin Mahkum Orduya Katılmak İçin Başvurdu

Ukrayna, Rusya Savaşı'ndaki asker eksikliğini gidermek için yeni bir yöntem benimsemeye başladı: Mahkumların orduya katılma başvurularını kabul etme. Bu adımın ardından şu ana kadar 4 binden fazla mahkum, orduya katılmak için başvuruda bulundu.

Hükümet, mahkumların orduya katılma teklifini kabul edenlere, savaşın sonuna kadar orduda görev yapma şartıyla kalan hapis cezalarını affedecek. Bu uygulama, mahkumların süresine bakılmaksızın cezalarının affedilmesini öngörüyor.

ASKER İHTİYACINI KARŞILAYACAKLAR

Ukrayna, Batı ülkelerinden aldığı askeri ve maddi desteklere ek olarak, asker ihtiyacını karşılamak için bu tür alternatif çözümlere başvurarak savaşa devam etmeyi amaçlıyor. Bu adım, Ukrayna'nın askeri gücünü artırmak ve savaş çabalarını sürdürmek için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

4 BİNDEN FAZLA MAHKUM BAŞVURDU

Adalet Bakanlığı, şu ana kadar 4 bin 564 mahkumun orduya katılmak için başvuruda bulunduğunu duyurdu. Ancak, başvuru yapan kişilerin sağlık kontrollerinden geçmeleri ve başvurularının bir mahkeme tarafından onaylanması gerekiyor.

İNSAN GÜCÜ EKSİKLİĞİ VAR

Ukrayna Adalet Bakanı Denis Maliuska, dün yaptığı açıklamada, "Askeri komutanlar arasında mahkumları almak için rekabet var. Çünkü insan gücü eksikliği var ve bu nedenle bu insanları alabilmek için rekabet içindeler" dedi. Maliuska daha önce yaptığı açıklamada, toplamda 10 bin ila 20 bin mahkumun orduya katılmasını beklediğini ifade etmişti. Adalet Bakanı, başvuranların büyük bir kısmının yaklaşık 2 ay içinde hizmete başlamasını umduklarını belirtti.

Ukrayna'nın bu adımı, askeri gücünü artırmak ve Rusya ile devam eden savaşta insan gücü eksikliğini gidermek için stratejik bir hamle olarak değerlendiriliyor. Bu şekilde, mahkumlar hem topluma geri kazandırılacak hem de ülkenin savunmasına katkı sağlayacak.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme