Ümit Özdağ'dan Maden Faciasıyla İlgili Dikkat Çeken Açıklama

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erzincan'da çok sayıda işçinin göçük altında kaldığı maden sahasındaki toprak kayması ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özdağ, "Sabah vardiyasının başında 6 işçi topraktaki çatlağı görüp 'Burada çalışmayız' demiş. Ve alanı terk etmiş. Bu 6 kişi bu şekilde kurtulmuş" dedi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde toprak kayması felaketi yaşandı. Saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkiinde Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'nde toprak kayması meydana geldi. Meydana gelen olayda 9 kişinin göçük altında kaldığı açıklandı.

Faciaya ilişkin Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan çok konuşulacak iddialar geldi. Sabah vardiyasındaki işçilerin topraktaki çatlağı gördüğünü öne süren Özdağ, o işçilerin 'Burada çalışamayız' diyerek alanı terk ettiğini söyledi.

Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 'İliç'te yaşanan felaket göz göre göre olmuş. Sabah vardiyasının başında 6 işçi topraktaki çatlağı görüp burada çalışmayız demiş. Ve alanı terk etmiş. Bu 6 kişi bu şekilde kurtulmuş. Kesinleşmiş 9 kişi göçük altında. Olay vardiya değişim saatinde olmuş. Kırıcılar ve kamyonların olduğu sahada olmuş. 150-200 kişinin bulunabileceği bir saha orası ve henüz tespit edememişler oradaki insan sayısını.'

Bakmadan Geçme