Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Rusya Tüm Batıyı Mağlup Ediyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Ukrayna ile Rusya arasında yaklaşık 2 yıldır devam eden savaşa ilişkin ilginç tespitte bulundu.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Amerika, İngiltere, Fransa başta olmak üzere NATO ve AB üye ülkelerin neredeyse tamamının desteğini alan Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşa ilişkin ilginç tespitte bulundu.

Batılı ülkelerin askeri mühimmat başta olmak üzere sürekli maddi kaynak aktardığı Ukrayna karşısında batının yaptırımlarına da maruz kalan Rusya, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya göre Batı ile tek başına mücadele ediyor.

Maduro, 'Rusya savaş alanında tüm Batı'yı mağlup ediyor' ifadelerini kullanırken, batı ülkeleri Ukrayna'ya yapmış oldukları desteklerle Maduro'yu destekler mahiyette davranıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'ya karşı Batı ülkelerine yardım çağrısında bulunmuş, en son Fransa ile aralarında 10 yıl geçerli olmak üzere güvenlik anlaşması imzalanmıştı. Anlaşma karşılığında Fransa Ukrayna'ya 3 milyar Euro yardımda bulunacağını taahhüt etmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, anlaşma kapsamında ülkesinin askeri malzeme tedariki, savunma sanayileri arasında işbirliği, askeri eğitim, istihbarat gibi alanlarda Ukrayna'ya yardıma devam edeceğini dile getirmişti.

Bakmadan Geçme