Yılbaşı sofrasında uyulması gereken altın kurallar

Yeni yıla günler kala, yılın Son sofrasına hazırlıklar devam ederken Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümünden Uz. Dyt. Betül Merd önemli tavsiyelerde bulundu, sofrada neler olmalı, neyden ne kadar tüketmeliyiz


Yeni bir yılı karşılamaya az bir süre kala yılbaşı sofraları için yapılan hazırlıklar devam ederken Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümünden Uz. Dyt. Betül Merd; yılbaşı sofraları için önerilerde bulundu Yılın son gününe erken başlanmalı ve sabah mutlaka kahvaltı yapılmalıdır

ifadelerini kullanarak akşam yemeğinden önce ise ara öğün yapılması gerektiğini aktardı. Merd; "Yılbaşı için yasaklarımız yok. O günü serbest olarak geçirebiliriz.Çünkü senede bir sefer olduğu için kutlayarak geçirmek daha güzeldir. Ama o günün sabahından başlayıp dengeli bir şekilde gidersek akşam bize sıkıntı olarak dönmez. Kahvaltıya yumurta ve peynirle başlayıp karbonhidratı biraz daha kısıtlı tuttuğumuz zaman alacağımız karbonhidratı akşama eklemiş oluruz. Bu da bize sıkıntı olarak dönmemiş olur. Yine gün içerisinde ara öğünler yaparak ilerlersek akşam hindi dolması gibi bir protein kaynağı yükleyeceksek eğer öğleni sebzeyle geçirmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Meyve tabakları ile geçireceğiniz bir akşam olacağı için gün içerisinde yiyeceğiniz meyveyi biraz daha kısıtlı tutmakta fayda var. Yine akşam en çok sofralarımızda olacak şeylerden bir tanesi olan kuruyemişi de kavrulmuş değil de çiğ olarak tercih edersek bu da yine sağlıklı bir atıştırmalık olacaktır. Yılbaşının ertesi günü de toparlamak açısından yine güne hafif başlayarak sebze ağırlıklı ürünler tüketerek ilerlerseniz bir önceki akşamın da karşılığını denkleştirmiş olacaksınız" diye konuştu.

Bakmadan Geçme