Yılmaz Büyükerşen Adaylıktan Neden Çekildi?

1999 yılından bu zamana kadar Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve ismi Eskişehir ile özdeşleşen Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen 31 Mart 2024 yerel seçimleri için önce adaylığını açıkladı daha sonra adaylıktan çekildi. Kamuoyu, Yılmaz Büyükerşen Adaylıktan Neden Çekildi? Büyükerşen'in adaylıktan çekilmesi parti kararı mı kendi kararı mı? sorularının cevaplarını merak ediyor.

Siyasi partilerin yerel seçim çalışmaları ve aday belirleme süreçleri devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) sürpriz gelişmeler yaşanıyor.

Eskişehir'in 25 yıldır belediye başkanlığını yapan Yılmaz Büyükerşen, önce 31 Mart 2024 yerel seçimleri için adaylığını açıkladı.

Türkiye'nin en uzun belediye başkanlığı görevini yürüten isimlerinden birisi olan Büyükerşen son anda kararını değiştirerek adaylıktan çekilme kararı aldı.

Kamuoyu Yılmaz Büyükerşen Eskişehir'den bir kez daha seçilebilecek mi? Diye beklerken tecrübeli siyasetçi aldığı kararla herkesi şaşırttı.

Eskişehirliler başta olmak üzer Türkiye Yılmaz Büyükerşen adaylıktan neden çekildi sorusunun cevabını merak ediyor.

86 yaşındaki siyasetin duayen isimlerinden Büyükerşen'in, adaylıktan çekilmesini parti mi istedi yoksa kendi kararı mı yönündeki sorular halen cevap aranan sorular arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Büyükerşen adaylıktan şartlı çekildiğini ve Eskişehir için kendi önerdiği bir ismin aday gösterilmesini istediği ifade ediliyor.

Bu doğrultuda Büyükerşen'i kırmayan CHP, Eskişehir için Yılmaz Büyükerşen'in istediği ve seçim sürecinde de destekleyeceği Ayşe Ünlüce'yi Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterdi.

Yılmaz Büyükerşen bundan sonraki enerjisini Ayşe Ünlüce için harcayacak.

1999 Yılından Bu Yana Belediye Başkanı

Büyükerşen, 18 Nisan 1999'da yapılan yerel seçimlerde DSP'den aday olarak ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 2011 yılında CHP'ye katılan Büyükerşen, 1999'dan bu yana aralıksız olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı görevini sürdürüyor.

Yılmaz Büyükerşen, 2024 yılı itibariyle belediye başkanlığından emekliye ayrılmış olacak.

Bakmadan Geçme