YRP, Tepkilere Neden Olan Paylaşımını Kaldırarak Özür Dileyip Helallik İstedi

YRP, kalbi kırılan mültecilerden özür dileyip helallik isteyerek Fatih Belediye Başkan Adayı Halit Özkarataşlıoğlu'nun paylaştığı mültecilere yönelik videoyu yayından kaldırdı.

Yeniden Refah Partisi, Fatih Belediye Başkan Adayı Halit Özkarataşlıoğlu'nun mültecilere yönelik tepkilere neden olan paylaşımını kaldırdı.

Mültecileri Türkiye'den göndermeyi vaat eden videolu paylaşımda mültecileri bir koli içerisine koyan paylaşım sosyal medyada yayınlanmasının ardından çok büyük tepki çekmişti.

YRP'den konuyla iligili yapılan yazılı açıklamada mültecilerden özür dilenip helallik istenilerek paylaşımın görür görülmez kaldırıldığı ifade edildi.

PARTİMİZİN GÖRÜŞÜNÜ YANSITMAMAKTADIR

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

'Bugün Fatih İlçe Başkanlığımız tarafından yayınlanan 'Ahlak yoksa düzensiz göç vardır' başlıklı video sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştır. İslami ve insani hassasiyetleri yüksek bir anlayışa mensup Milli Görüşçüler olarak söz konusu paylaşımı görür görmez harekete geçerek yayından kaldırılmasını sağladık. 

Milli Görüş, insan onurunu önceleyen ve insan haklarını temel alan dünya görüşüyle sadece milletimizin değil dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların ve hatta insanlığın gönlüne girmiştir. Fatih İlçe Başkanlığımızın sergilediği söz konusu yaklaşım partimizin göç ve mülteciler konusundaki resmi görüşünü ve 500 bine yakın üyemizin konuya ilişkin genel kanaatini yansıtmamaktadır.

ÖZÜR DİLER HELALLİK DİLERİZ

Yeniden Refah Partisi olarak kurulduğumuz günden bu yana, Milli Görüş geleneği olarak ise 50 yılı aşkın zamandır nerede bir mazlum varsa gözünün yaşını silmeye, ekmeğimizi bölüşmeye ve kucak açmaya devam edeceğimizin altını çizmek isteriz. Tasvip etmediğimiz ve derhal yayından kaldırttığımız video sebebiyle şayet kalbi kırılan kardeşlerimiz varsa yine de özür diler haklarını helal etmelerini dileriz.'

Bakmadan Geçme