Yunanistan'dan Türkiye'ye vize kolaylığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 yıl aradan sonra Yunanistan'a gerçekleştirmiş olduğu resmi ziyaret, iki ülke arasında yeniden dostluk rüzgarlarının esmesini sağladı. Yapılan açıklamalar ve sergilenen siyasi tutumlar nedeniyle zaman zaman gerilen Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde yeni dönem başlıyor.

Türkiye- Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında resmi ziyarette bulunmak üzere Yunanistan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü.


İki lider görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu


Yunanistan Başbakanı Miçodakis, Türk vatandaşlara vize kolaylığı sağlayacaklarını belirterek şunları söyledi:


“Önceki aylarda aramızdaki ilişkiyi tekrar canlandırmaya karar verdik. Önceki görüşmelerimizde atacağımız adımlar konusunu konuştuk. Ekonomi, ufak ölçekli birimler ve ikili ticaretin artırılması hedefini konuştuk. Göç konusunda da çok önemli bir sonuç elde ettik. Polis ve sahil güvenliğinin iş birliği sayesinde gelişen bu ilişkiler gelecekte daha da ilerleyecektir. Yunanistan'ın Türkiye'yi AB sürecinde sağlayacağı destek konusunu da ele aldık. Vize meselesinde de daha yakın bir iş birliği konusunu ele aldık. Türk vatandaşlarına vize muafiyetini ele aldık. 10 Yunan adasında Türk vatandaşlarının 7 gün vizesiz seyahat etmesi konusunu ele aldık. Zaman uygun olduğunda kıta sahanlığı ve deniz sahası meselelerini de konuşmaya hazır olacağız."


Vize Kolaylığı Sağlanacak 10 Ada


Anlaşma kapsamındaki adalar; Limni, Midilli, Sakız, Sisam, Leros, Kalimnos, İstanköy, Rodos, Sömbeki ve Kasteloris adaları.

Bakmadan Geçme