Zorlu Enerji'ye İsrail Tepkisi

Gazeteci Adem Özkese, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Zorlu Enerji'nin İsrail'in elektrik ihtiyacını karşıladığını iddia etti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'de başlattığı saldırılar hız kesmeden devam ederken bir yandan da Türkiye'nin İsrail ile olan ticareti gündemden düşmüyor.
Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde İsrail malları ve İsrail destekçisi firmalar boykot ediliyor. Şirketler, gerçekleştirilen boykotlar sonrasında ciddi anlamda zarar uğradıklarını da kamuoyuna açıklamaktan çekinmiyor.
Türkiye'de ve dünyada bu gelişmeler yaşanırken Zorlu Enerji ile ilgili flaş bir iddia gündeme geldi.
Gazeteci Adem Özkese, sosyal medya hesabından Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Zorlu'nun yaptığı Zorlu Enerji'nin İsrail'in elektrik ihtiyacını karşıladığı yönünde paylaşımda bulundu.

Gazze'de on binlerce masum insanı öldüren, yüz binlercesini aç bırakan, küvezdeki bebeklerin elektriğini keserek ölüme terk eden İsrail'in enerji ihtitacının Zorlu Enerji tarafından karşılandığını belirten Özkese, katillerle ticaret yapan herkesin bu suçun ortağı olduğunu belirttiği paylaşımında şu ifadelere yer verdi; 'Gazze'de 30 bine yakın kardeşimiz katledilmişken İsrail'deki en büyük Türk sermaye grubu olan Zorlu Holding sahip olduğu santraller vasıtasıyla İsrail'in elektrik ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Katillerle ticaret yapan herkes suç ortağıdır.'

Bakmadan Geçme