• Haberler
  • Spor
  • Ampute Milli Takımı Almanya'yı 11-0 Yenerek Yarı Finale Yükseldi

Ampute Milli Takımı Almanya'yı 11-0 Yenerek Yarı Finale Yükseldi

Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenen EURO 2024 Ampute Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finalde Almanya'yı etkileyici bir performans sergileyerek 11-0'lık skorla mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

mpute Milli Futbol Takımı, Fransa'nın Evian-Les-Bains kentinde düzenlenen EURO 2024 Ampute Futbol Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde etti.

BÜYÜK BİR MORAL DEPOLADILAR

Çeyrek finalde Almanya'yı 11-0'lık farklı bir skorla mağlup ederek adlarını yarı finale yazdırdılar. Milli takımın bu zaferi, yarın TSİ 16.30'da Polonya ile oynayacakları yarı final maçı öncesinde büyük bir moral kaynağı oldu.

TARİH YAZMAYA DEVAM EDİYORLAR

Turkcell'in ana sponsorluğunda mücadele eden Ampute Milli Takımı, tarih yazmaya devam ediyor. Almanya'ya karşı elde ettikleri galibiyette Ömer Güleryüz, Muhammed Yeğen, Kemal Güleş, Rahmi Özcan, Serkan Derel ve Savaş Kaya gibi oyuncuların attığı goller önemli bir paya sahipti.

Yarınki maçta Polonya ile karşılaşacak olan Ay-yıldızlılar, bu önemli mücadeleden galibiyetle ayrılarak finale yükselmek için ter dökecekler. Milli takım, daha önce Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda iki kez şampiyonluk yaşamıştı. Bu kez de EURO 2024'te şampiyonluk için mücadele ediyorlar.

Bakmadan Geçme