• Haberler
  • Gündem
  • Ankara'da Akşam Saatlerinde Etkili Olan Fırtına Can Aldı!

Ankara'da Akşam Saatlerinde Etkili Olan Fırtına Can Aldı!

Gündüz hava sıcaklığının 35 dereleri gördüğü başkentte, akşam saatlerinde hava aniden bozdu. Şiddetli fırtına, yağmur ve şimşeklerin arka arkaya çaktığı Ankara'da reklam tabelasının devrilmesi sonrasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Başkent Ankara, akşam saatlerinde şiddetli fırtına ve yağışlı havaya teslim oldu.

Ankara’da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde başlayan yağış 5 dakika içerisinde bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşmasına sebep oldu. Ankara’da son yılların en şiddetli yağmuru yağdığı belirtiliyor.

Yağış, trafikte ilerlemeye çalışan araçlar zor anlar yaşadı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlarda yağmurun durmasını bekledi.

1 ÖLÜ, 1 YARALI

Sağanak yağıştan korunmak isterken saklandığı tabelanın altında kalan kadın hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
Başkentte saat 21.30 sularında gök gürültülü sağanak yağış etkili olurken, Sincan ilçesi Menderes Mahallesi Alparslan Caddesi üzerinde yağmurdan korunmak isteyen 2 kişi, 10 metreye 5 metre ölçülerindeki bir tabelanın altına sığındı.

Fırtınanın da etkisiyle yerinden kopan tabela yağmurdan kaçarak sığınan 2 kişinin üzerine düştü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri Ayşe Yavuz (20) adlı kadının olay yerinde hayatını kaybettiğini belirlerken, yaralı diğer kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

VALİLİKTEN UYARI

Ankara Valiliğinin, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; Ankara il merkezinde önümüzdeki 2 saatlik periyotta gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat. Yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Bakmadan Geçme