• Haberler
  • Gündem
  • Ankara TUSAŞ'ta Canlı Bomba! Ölü Sayısı Belli Oldu

Ankara TUSAŞ'ta Canlı Bomba! Ölü Sayısı Belli Oldu

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ)'nin Kazan'daki tesislerine canlı bomba saldırısı düzenlendiği iddia ediliyor

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde patlama meydana geldi. Patlamanın canlı bomba olabileceği yönünde iddialar var. Bölgede silah sesleri duyulduğu ve personelin sığınağa yönelendirildiği belirtiliyor. 

Bölgeye yakın binalardan silah sesleri duyulduğu ileri sürülüyor.

TUSAŞ'ın Kahramankazan ilçesinde giriş kapısı G8 kapısının önünde bir canlı bombanın kendisini patlattığı iddia edildi. Patlamanın ardından güvenlik güçleri ile teröristler arasında silahlı çatışma yaşandığı iddia edildi.

Görgü tanıkları çatışmanın yaşandığını belirtiyor.

ÖLÜ SAYISI BELLİ OLDU

Saldırıda ilk belirlemelere göre 8 kişi öldüğü iddia ediliyor.

İçeride rehin tutulan işçilerin de olduğu iddia edilirken yaşanan gelişmelerle ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

TUSAŞ NEDİR?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir. Şirket dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'e ve askerî nakliye uçağı Airbus A400M'ye parça üretmektedir.

Ankara TUSAŞ'ta Canlı Bomba! Ölü Sayısı Belli Oldu

Ayrıntılar geliyor...

MUHABİR

Bakmadan Geçme