• Haberler
  • Kültür
  • Antalya'da 2 Bin Yıllık Zeus ve Aphrodite Heykelleri Bulundu

Antalya'da 2 Bin Yıllık Zeus ve Aphrodite Heykelleri Bulundu

Tarihi ve kültürel zenginlikleri bakımından dünyada ilk sıralarda yer alan Türkiye'de yapılan kazı çalışmalarında binlerce yıl öncesine ışık tutan eserler gün yüzüne çıkartılıyor.

Kültürel varlıklar bakımından dünyanın en zengin ülkelerinden olan Türkiye'de tarihi alanlarda yapılan kazı çalışmalarında binlerce yıl öncesine ait eserler gün yüzüne çıkartılarak geçmişe ışık tutuluyor.

Anltaya'da kazı çalışmaları devam eden Aspendos Antik Kenti'nde de Roma İmparatorluğu Dönemi'ne ait 2 bin yıllık Zeus ve Aphrodite heykelleri bulundu.

Kazı çalışması ve bulunan eserlerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, geleceğe miras bırakmak için çalıştıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:

 "Aspendos Antik Kenti'nde Geleceğe Miras Projemiz kapsamında yürütülen kazı çalışmalarında Roma İmparatorluk Dönemi'ne ait iki muhteşem heykel keşfedildi. Zeus ve Aphrodite'nin 2 bin yıllık büyüleyici zarif tasvirleri İki Katlı Dükkanlar-Stoa Kompleksi'nde yürütülen kazı çalışmaları sırasında gün yüzüne çıkarıldı. Ayağa kaldıracağımız eserlerin, yapıların ülkemiz kültür ve turizm hayatına hayırlı olmasını diliyorum"

Tarihte Aphrodit, antik Yunan mitolojisinde önemli bir tanrıça olarak kabul ediliyor. Aşk, güzellik, arzu ve bereketin tanrıçası olarak bilinen Aphrodit'e, tarihte, pek çok şiir, resim ve heykel ona adandığı kaynaklarda yer alıyor.

Afrodit, Yunan mitolojisinde önemli bir figür olmasının yanı sıra, kadınların gücünü ve özgürlüğünü simgeleyen bir figür olarak da kabul ediliyor. Bu anlamda bulunan eserler çok önemli ve değerli kabul ediliyor.Antalya'da 2 Bin Yıllık Zeus ve Aphrodite Heykelleri Bulundu

Antalya'da 2 Bin Yıllık Zeus ve Aphrodite Heykelleri BulunduAntalya'da 2 Bin Yıllık Zeus ve Aphrodite Heykelleri Bulundu

 

Bakmadan Geçme