Antalya ve Bursa'da Orman Yangını

Antalya ve Bursa'da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler havadan ve karadan yangına müdahale etmeye çalışıyor. Yangınlar henüz kontrol altına alınabilmiş değil.

Antalya ve Bursa'da çıkan orman yangınlarını havadan ve karadan müdahale ediliyor. Ancak rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangını ekipler kontrol etmekte güçlük çekiyor.

Antalya'da çıkan ot yangını, ormana sıçradı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor.

Aksu ilçesi Çalkaya Mahallesi'nde saat 15.00 sıralarında ot yangını çıktı. Büyüyen alevler, ormana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına itfaiye ve orman ekipleri, karadan müdahale ediyor.

BURSA'DA YANGIN ÇIKTI

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde kızılçam ormanında çıkan yangına müdahale 6 helikopter ve 4 uçakla sürüyor. Orhaneli Kaymakamı Muhammet Furkan Tuna, dik ve engebeli arazinin söndürme çalışmalarını güçleştirdiğini, ekiplerin arazöz ve iş makineleri ile yolu açarak ilerlediğini kaydetti.

Göktepe Mahallesi Muhtarı Fatih Yılmaz ise yangının Topuk Mahallesi'ndeki krom madenlerinin bulunduğu bölgenin üst kısmında başladığını söyledi. Yangının hızla büyüdüğünü ve geniş bir alana yayıldığını belirten Yılmaz, "Çok hızlı müdahale var ancak rüzgarın da etkisiyle alevler yayılıyor" dedi.

2000 YILINDA 20 EV YANMIŞTI

Aynı bölgede 2000 yılının Nisan ayında çıkan ve 1000 hektarlık alanda etkili olan yangında alevler yerleşim yerine sıçramış, Göktepe Mahallesi'nde 20 ev yanarken, 300 küçük ve büyükbaş hayvan da ölmüştü.

Bakmadan Geçme