• Haberler
  • Ekonomi
  • Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak mı? İşte Kulislerde Konuşulan Rakam!

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak mı? İşte Kulislerde Konuşulan Rakam!

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı aylardır asgari ücretle ilgili alınması beklenen kararda. Memur ve emeklilere yapılacak zammın ardından asgari ücretliler de ara zam beklentisi içerisine girdi. Çalışanları heyecanlandıran haber Ankara'dan geldi.

Asgari ücrete ara zam yapılmayacağı yönünde daha önce açıklamalar yapılmış olsa da yaşanan ekomik gelişmeler ve artan enflasyon asgari ücrete de zam yapılmasını zorunlu kıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Soslay Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan her fırsatta asgari ücrete zam yapılmayacağını belirtmiş olsa da milyonlarca çalışan ümidini koruyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyetinin önceki gün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı zirvenin ardından yeniden gündeme gelen asgari ücrete ara zam konusu kulislerde hareketliliğe neden oldu.

Hükümetin Temmuz ayında sürpriz bir karar alarak asgari ücrete zam yapabileceği iddiaları asgari ücretle çalışan milyonlarca kişiyi heyecanlandırdı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK MI? ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

2024 yılının ilk ayı için yüzde 25'lik bir enflasyon beklentisi oluşurken asgari ücrete bu orandan daha az zam yapılmasının gündemde olduğu iddia ediliyor.

Kulislerde konuşulanlara göre asgari ücrete yüzde 15 oranında zam yapılması planlanıyor. Buna göre asgari ücret 17.002 TL'den 19.552 TL'ye yükseltileceği iddia ediliyor.

CHP'nin Bakan Şimşek ile 4 saat 15 dakika süren zirvesinde de gündeme gelen asgari ücrete ara zam ile ilgili CHP heyeti olumlu bir sinyal alamadıklarını ifade etmiş olsa da zammın kaçınılmaz olduğu ve yüzde 15 de olsa yapılabileceği belirtiliyor.

 

Bakmadan Geçme