• Haberler
  • Ekonomi
  • Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak mı? Zam Yapılması Gerekiyor mu?

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak mı? Zam Yapılması Gerekiyor mu?

AK Parti hükümeti her fırsatta asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söylese de kamuoyunun ve milyonlarca çalışanın beklentisi tam tersi bir yönde. Yapılan anketlerde de hem vatandaşlar hem de çalışanların büyük çoğunluğu asgari ücrete ara zam yapılması gerektiğini belirtiliyor.

Enflasyonun tarihi zirveyi görmesi, memur ve emeklilerin zam oranlarının belli olması, asgari ücretle çalışan milyonlarca kişiyi de beklenti içerisine girdirdi.

AK Parti hükümeti her fırsatta asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söylese de kamuoyunun ve milyonlarca çalışanın beklentisi tam tersi bir yönde.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'e gerçekleştirdiği iadeyi ziyarette de asgari ücrete zam konusunun gündeme geldiği ve Özel'in asgari ücretin Temmuz ayında en az 22 bin liraya yükseltilmesi yönündeki talebini Erdoğan'a ilettiğinin belirtilmesi çalışanları bir kez daha heyecanlandırdı.

Kamuoyunun en çok merak ettiği konuların başında asgari ücrete ara zam yapılacak mı? sorusunun cevabı geliyor. Bununla birlikte asgari ücrete zam yapılmalı mı? sorusu da cevabı merak edilen bir diğer soru.

Asal Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, Mayıs ayında asgari ücretle ilgili yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

VATANDAŞLAR VE ÇALIŞANLAR ZAM İSTİYOR

26 ilde 24-28 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen, 18 yaş ve üzeri 2 bin kişinin katıldığı anket çalışmasına göre seçmenlerin yüzde 70'i asgari ücretle çalışanların ise yüze 90'ı ara zam yapılması gerektiğini düşünüyor.

Ankete katılanlara; "Sizce, Asgari Ücrete ara bir zam yapılmalı mı?" sorusu yöneltilirken alınan cevaplar ise şu şekilde oldu;

Tüm seçmen          Asgari Ücretli
Evet:%70.8                    %90.5
Hayır:%16.6                   %4.0
Fikrim yok:%12.6           %5.5

Bakmadan Geçme