• Haberler
  • Ekonomi
  • Asgari ücretlilerin gözü Beştepe'de Toplantı başladı 

Asgari ücretlilerin gözü Beştepe'de Toplantı başladı 

Milyonların heyecanla beklediği asgari ücret toplantısı sona erdi. İşçi, işveren ve hükümet temsilcileri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Asgari ücret rakamı saat 19:30'da çalışma bakanı açılayacak

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren 2024 yılına ait asgari ücret birazdan açıklanacak. İlk iki toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantı için bugün saat 16.30’da AK Parti Genel Genel Merkezi'nde buluştu.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretliyi ve milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri başladı. İlk toplantı11 Aralık'ta, ikinci toplantı ise 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı. Her iki toplantı da herhangi bir rakam telaffuz edilmedi. 

TOPLANTI ÖNCESİ TÜRK-İŞ'TEN AÇIKLAMA


Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesinde Türk-İş Başkanı Ergün Atalay açıklama yaptı. Atalay,  "Burada toplumu razı edecek bir rakam gelirse kabul ederiz” dedi. Atalay açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Uzlaşırsak masada konuşmaya devam ederiz, uzlaşmasak da ‘masada yokuz’ deriz, işin içinden çıkarız olur biter. Burada asgari ücret 8 milyon çalışanı ilgilendiriyor. Kimsenin vebaline girecek halimiz yok. Komisyon ne diyorsa onu yapıyoruz. Masada 4 tane işçi var ve Ramazan Bey da işin başında. Hepsini onlarla beraber yapıyoruz, beraber çalışıyoruz. Geçim şartları, market fiyatları ortada. Kafamıza estiği gibi söylemiyoruz bunları. Burada toplumu razı edecek bir rakam gelirse kabul ederiz” 

Ankara'da asgari ücret trafiği

Bugün Ankara'da asgari ücret trafiği yaşandı. Son toplantıdan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat ışıkhan, Türk-İş'i ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, Işıkhan’ın TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamına dair görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

Toplantı sonrası Erdoğan açıklayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammını konuşmak üzere işçi, işveren ve Çalışma Bakanlığı temsilcilerini davet etti. Toplantının ardından 2024 yılı zamlı asgari ücret rakamını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat açıklaması bekleniyor. 

Bakmadan Geçme