• Haberler
  • Spor
  • Asım Pars Kimdir? Eski Milli Basketbolcu Yaşamını Yitirdi

Asım Pars Kimdir? Eski Milli Basketbolcu Yaşamını Yitirdi

Eski Milli basketbolcu Asım Pars, Bosna'daki evinde ölü bulundu. Sevilen basketbolcunun ölüm nedeni ile ilgili araştırmalar sürüyor.

Eski Milli basketbolcu Asım Pars, Bosna'daki evinde ölü bulundu.

Aslen Bosnalı olan Asım Pascanovic, Türk vatandaşlığına geçmesinin ardından Asım Pars ismini almıştı. Sevilen basketbolcunun ölüm nedeni ile ilgili araştırmalar sürüyor.

Asım Pars, kariyeri boyunca Galatasaray, Zagreb, Tuborg, Ülkerspor, Tofaş, Fenerbahçe, Efes Pilsen, Dinamo Moskova, Kuban, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom, Mersin BB ve Erdemirspor formalarını terletmişti.

2001 yılında gümüş madalya alan 12 Dev Adam kadrosunun bir parçası olan Asım Pars, basketbol camiasında çok sevilen bir isimdi. Emekliliğinin ardından Bosna'da yaşamını sürüyordu.

ASIM PARS KİMDİR?

Asım Pars, 1 Nisan 1976'ta Bosna-Hersek'te doğdu. Bosna asıllı Türk basketbolcudur. 2.13 metre boyunda ve 105 kilo ağırlığında olan basketbolcu pivot pozisyonunda görev yapmaktadır. Asıl adı Asim Paščanović olan oyuncu savaş nedeniyle 1993 yılında Türkiye'ye geldi.

Galatasaray ve Tuborg'da kendini geliştiren oyuncu, Türk vatandaşlığı aldı. 2006-2007 sezonu başında Rusya Ligi takımı Lokomotiv Rostov'a transfer olmuştur. 2007-2008 sezonunda Pınar Karşıyaka takımına transfer olmuştur.

Bakmadan Geçme