• Haberler
  • Dünya
  • Askeri Eğitim Sırasında El Bombası Patladı 1 Asker Öldü

Askeri Eğitim Sırasında El Bombası Patladı 1 Asker Öldü

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nin (SDF) bir personeli, askeri eğitim sırasında atılan el bombasından saçılan şarapnel parçalarıyla ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan asker hayatını kaybetti.

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nin (SDF) Yamanashi eyaleti yakınlarında gerçekleştirdiği askeri eğitim sırasında bir personelin, atılan el bombasından saçılan şarapnel parçalarıyla ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığı ve daha sonra hayatını kaybettiği bildirildi. Olayın detaylarını belirlemek için soruşturma başlatıldı.

SON ZAMANLARDA KAZALAR ARTTI

SDF son zamanlarda farklı eğitim kazaları ile gündeme gelmişti. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Gifu eyaletindeki bir atış poligonunda 3 kişiye otomatik tüfekle ateş eden bir asker adayı, 2 SDF personelinin ölümüne, 1 SDF personelinin yaralanmasına neden olmuştu. Şüpheli, cinayete teşebbüs şüphesiyle tutuklanmıştı. Geçtiğimiz ay ise 2 SDF helikopteri Pasifik Okyanusu’nda yapılan tatbikat sırasında çarpışarak düşmüş, 1 kişinin hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise kayıp olarak kayıtlara geçmişti.

SDF NEDİR

Japon Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) Japonya'nın de facto silahlı kuvvetlerdir. Öz Savunma Kuvvetleri, II. Dünya Savaşı sonrasında 1 Temmuz 1954 tarihinde kurulmuş olup Kara, Hava ve Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'nden oluşmaktadır ve başbakanın başkomutan olduğu Savunma Bakanlığı tarafından kontrol edilmektedir.

Japonya Anayasası'nın 9. maddesi gereğince Japonya de jure olarak silahlı kuvvetlere sahip değildir. Uluslararası uyuşmazlıklarda çözüm yolu olarak güç kullanımı yasaklanmıştır, ancak örneğin müttefikleriyle birlikte barışı koruma operasyonlarına ve toplu güvenlik önlemlerine katılabilir.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme