• Haberler
  • Dünya
  • Avrupa Birliği'nden Elon Musk'a Tehdit Gibi Uyarı!

Avrupa Birliği'nden Elon Musk'a Tehdit Gibi Uyarı!

Avrupa Birliği, Elon Musk'a mektup göndererek yapılacak röportaj sırasında Donald Trump'ı sansürlemesini istedi. Engellememesi halinde hukuki sonuçlarla karşı karşıya kalacağı tehdidinde bulundu.

ABD başkanlık seçimlerine sayılı günler kala başkan adayı Donald Trump, X'in sahibi Elon Musk ile röportaja hazırlanıyor.

Avrupa Birliği'nden (AB) röportaj öncesi Elon Musk'a kritik bir uyarı geldi.

AB, Musk'a mektup göndererek Donald Trump'u sansürlemesi uyarısında bulundu.

Avrupa Komisyon Üyesi Thierry Breton imzasıyla gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi;

"Size Birleşik Krallık'taki son olaylar bağlamında ve bir ABD başkan adayı ile sizin aranızda AB'deki kullanıcıların da erişebileceği canlı bir görüşmenin platformunuz X'te yayınlanması planlanan canlı yayınla ilgili olarak yazıyorum.
Şu anda platformda stres testi yaptığınızı anlıyorum. Bu bağlamda, önceki mektubumda da belirtildiği gibi, Dijital Hizmetler Yasası'nda (DSA) belirtilen durum tespiti yükümlülüklerini size hatırlatmak zorundayım. Üçüncüsü AB'de olmak üzere, dünya çapında 300 milyondan fazla kullanıcısı olan ve Çok Büyük Çevrimiçi Platform olarak belirlenmiş bir platformu nihai olarak kontrol eden bireysel kuruluş olarak, X'in AB yasalarına ve özellikle de AB'de DSA.
Bu, özellikle, bir yandan medya özgürlüğü ve çoğulculuk da dahil olmak üzere ifade ve bilgi edinme özgürlüğünün etkili bir şekilde korunmasını, diğer yandan zararlı içeriğin çoğaltılmasına ilişkin tüm orantılı ve etkili hafifletici tedbirlerin uygulamaya konmasını sağlamak anlamına gelir. Ele alınmadığı takdirde X'in risk profilini artırabilecek ve sivil söylem ve kamu güvenliği üzerinde zararlı etkiler yaratabilecek, canlı yayın da dahil olmak üzere ilgili olaylarla bağlantılı olarak. Bu, nefreti, düzensizliği, şiddete teşviki veya belirli dezenformasyon örneklerini teşvik eden içeriğin yaygınlaştırılmasının yol açtığı son toplumsal huzursuzluk örneklerinin arka planı dikkate alındığında önemlidir.
Bu aynı zamanda i) AB adli ve idari makamlarını, ulusal ve/veya AB hukukuna göre yasa dışı sayılan içeriklere ilişkin verdikleri emirlerin yerine getirilmesi için alınan tedbirler hakkında gereksiz bir gecikme olmaksızın bilgilendirmek, ii) bu duruma ilişkin zamanında, özenli, keyfi olmayan ve objektif eylemlerde bulunmak anlamına gelir. kullanıcılar tarafından belirli içeriklerin yasa dışı olduğu düşünülen bildirimlerin alınması, iii) kullanıcıların ilgili bildirimin alınması üzerine alınan önlemler konusunda bilgilendirilmesi ve iv) içerik denetiminin kamuya açık olarak raporlanması miktar.
Bu bağlamda, DSA yükümlülüklerinin istisnasız veya ayrımcılık olmaksızın tüm kullanıcı topluluğunun ve AB kullanıcılarının erişebildiği X içeriğinin (190 milyondan fazla takipçisi olan bir kullanıcı olarak siz de dahil) denetlenmesi için geçerli olduğunu ve AB kullanıcıları tarafından yerine getirilmesi gerektiğini belirtmek isterim. Risk profilinde öngörülebilir bir artış olması durumunda daha fazla durum tespiti gerektiren DSA'nın risk temelli yaklaşımına uygundur.
Bildiğiniz gibi, özellikle yasa dışı içeriğin yayılması ve dezenformasyonla mücadele için alınan önlemlerin etkinliği ile bağlantılı alanlarda, DSA kapsamında X'e karşı resmi işlemler halihazırda devam etmektedir.
İlgili içeriğe AB kullanıcıları erişebildiğinden ve bizim yetki alanımızda da genişletildiğinden, AB'deki potansiyel yayılmaları göz ardı edemeyiz. Bu nedenle, seçim bağlamındaki tartışmalar ve röportajlar da dahil olmak üzere dünya çapındaki önemli siyasi veya toplumsal olaylarla bağlantılı olarak şiddeti, nefreti ve ırkçılığı teşvik edebilecek içeriğin yayılmasıyla ilişkili AB'deki potansiyel riskleri izliyoruz.
Yasadışı içeriğin AB'de X üzerinde, X'in DSA'nın ilgili hükümlerini uygulama şeklinin etkisizliğine atfedilebilecek herhangi bir olumsuz etkisinin, devam eden yargılamalar ve X'in AB hukukuna uygunluğunun genel değerlendirmesi. Bu, yakın geçmişte, örneğin terör içeriğinin veya AB'de şiddeti, nefreti ve ırkçılığı teşvik eden içeriğin yansımaları ve güçlendirilmesiyle ilgili olarak, örneğin Almanya'daki son ayaklanmalar bağlamında yapılanlarla uyumludur. Birleşik Krallık.
Bu nedenle sistemlerinizin etkinliğini derhal sağlamanızı ve alınan önlemleri ekibime bildirmenizi rica ediyorum. Servislerim ve ben, DSA'nın ihlallerine işaret eden her türlü kanıta karşı son derece dikkatli olacağız ve AB vatandaşlarını ciddi zararlardan korumanın gerekli olduğu durumlarda, geçici önlemlerin alınması da dahil olmak üzere, araç kutumuzu tam olarak kullanmakta tereddüt etmeyeceğiz.
 

Bakmadan Geçme