• Haberler
  • Gündem
  • Avrupa'da İki Güne Bir Et Ürünleri Tüketilirken Türkiye'de Öğünler Zor Karşılanıyor

Avrupa'da İki Güne Bir Et Ürünleri Tüketilirken Türkiye'de Öğünler Zor Karşılanıyor

Avrupa'da nüfusun yüzde 97'si, iki günde bir et, tavuk veya balık tüketiyor. Ancak Türkiye'de durum farklı her 10 kişiden 4'ü, bu öğünleri karşılayacak maddi güce sahip değil.

Avrupa'da nüfusun yüzde 97'si, iki günde bir et, tavuk veya balık tüketiyor. Ancak Türkiye'de durum farklı; her 10 kişiden 4'ü, bu öğünleri karşılayacak maddi güce sahip değil.

ET VE TAVUK TÜKETEMEYENLERİN SAYISI YÜZDE 8.3 

Sözcü'nün aktardığı, Avrupa Birliği'nin resmi istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre, 27 üyeli AB ülkelerinde 2022'de iki günde bir et, tavuk veya balık tüketemeyenlerin oranı yüzde 8.3 oldu. Yani, Avrupalıların yüzde 91.7'si bu öğünleri karşılamakta zorlanmıyor.

Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerde bu oran daha yüksekken, İrlanda ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi gibi ülkelerde daha düşük görüldü.

ET TAVUK MASRAFI KARŞILANAMIYOR


Türkiye ise Eurostat'a göre, 2022'de AB ortalamasını 5'e katlayarak, iki günde bir et, tavuk veya balık içeren yemek masrafını karşılayamayanların oranı yüzde 41.5 oldu. Bu, Romanya'nın oranını neredeyse ikiye katlayarak ikinci sıraya yerleşti.

TÜRKİYEDE ET MASRAFI KARŞILANAMIYOR

TÜİK'in en güncel verilerine göre, 2023'te de Türkiye'de vatandaşların yüzde 39.2'si, iki günde bir et, tavuk veya balık içeren yemek masrafını karşılayamadığını belirtti.

Bakmadan Geçme