• Haberler
  • Gündem
  • Ayasofya'nın Eski İmamı Boynukalın'dan Murat Kurum'a Tepki


Ayasofya'nın Eski İmamı Boynukalın'dan Murat Kurum'a Tepki


Eski Ayasofya Camii imamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Cumhur İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum'a sokak köpekleriyle ilgili yaptığı açıklama üzerinden tepki gösterdi. 

Ayasofya Camii Baş İmamlığı görevindeyken yaptığı açıklamalarla Türkiye’nin gündemine oturan ve özellikle AK Partili isimler tarafından ağır eleştirilen sonrasında da görevden alınan Boynukalın, aylar sonra yeniden ortaya çıktı. Boynukalın bu sefer Cumhur İttifakı’nın İBB Adayı Murat Kurum’u hedef aldı.

Mehmet Boynukalın, Cumhur İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum'a sokak köpekleri üzerinden sert eleştiriler yöneltti.
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kurum'a "İnsan ve çocuklardan çok köpeklere değer verenlerden olmayın" çağrısında bulunan Boynukalın, "Dine de akla da bilime de aykırı davranıyorsunuz. Oy kaybı yaşayacaksınız" uyarısında bulundu.
Murat Kurum'un "Sorunu sokak hayvanı ve insan çatışması haline getirmeye gerek yok" şeklindeki sözlerine karşı çıkan Boynukalın, "Sayın Kurum daha yakın zamanda bir çocuğu parçalayan köpekler hakkında 'yavrularımız' diyorsunuz; olayı 'insan köpek çatışması' haline getirmeyeceğiz diyorsunuz. Bu nasıl bir mantık Allah aşkına! insan ve çocuklardan çok köpeklere değer verenlerden olmayın! Barınak yapacağız diyerek insanları oyalamayın! Kuduz hastalığını hortlattınız! Kist hidatik çoğaldı" ifadelerini kullandı.

Oy Kaybı Yaşayacaksınız

Açıklamasının devamında Kurum'a yönelik eleştirilerinin dozajını daha da artıran Bonukalın, "Boşuna mamaya, barınaklara harcayacağınız milyonlarca lirayı ihtiyaç sahibi insanlara verin, Allah'tan korkun! Dine de akla da bilime de aykırı davranıyorsunuz. 5199 sayılı kanunu düzeltin. İnsan hayatı ve sağlığı köpeklerden önce gelir. Oy kaybı yaşayacaksınız. Mama rantçılarından korkmayın. Bizden söylemesi" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme