• Haberler
  • Gündem
  • Aydemir Akbaş Kimdir? Cenazesi Ne Zaman? Usta Oyuncu 88 Yaşında Hayatını Kaybetti

Aydemir Akbaş Kimdir? Cenazesi Ne Zaman? Usta Oyuncu 88 Yaşında Hayatını Kaybetti

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan ve iki gündür yoğun bakımda tedavi altında olan Aydemir Akbaş yaşamını yitirdi. Aydemir Akbaş kimdir sorusunun cevabını arayanlar için Aydemir Akbaş hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Bir süredir kanser tedavisi gören usta oyuncu Aydemir Akbaş evinde baygın bir şekilde bulunmuş ve Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesine kaldırılmıştı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Akbaş entübe edilmişti.

Entübe edilen usta oyuncu Aydemir Akbaş 88 yaşında hayatını kaybetti.

AYDEMİR AKBAŞ'IN CENAZESİ NE ZAMAN KALKACAK?

Özgür Aksoy "Türk sinemasının değerli oyuncusu Aydemir Akbaş'ı 18 Ağustos Pazar günü saat 11:00'de Galatasaray Lisesi'nde düzenlenecek anma töreni ile uğurluyoruz. Cenazesi Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nden kılınacak öğle namazının ardından Feriköy Mezarlığı'na defnedilecektir." dedi.

AYDEMİR AKBAŞ KİMDİR?

Aydemir Akbaş Türk senarist, yönetmen, oyuncu, gazeteci ve spor yazarıdır.

1936 yılında Arnavut bir baba ve Sürmeneli bir annenin oğlu olarak İstanbul Feriköy'de doğdu. Babası Balkan Savaşları'nda İstanbul'a geldi. Amcası ise Hareket Ordusu mensubuydu. Galatasaray Lisesinde eğitim gördükten sonra bir süre gazetecilik yaptı.

Akbaş, 1964 yılında evlendiği eşi tiyatro oyuncusu Beyhan Benek’le iki kez boşanmış, üç kez evlenmiştir. 2 erkek 1 kız kardeşi vardır. Kardeşlerinden Erdinç Akbaş da bir dönem oyunculuk yapmıştır. Ailesinin muhafazakar olduğunu söylemiştir.

Yeşilçam seks filmleri furyasında çok sayıda erotik komedi filminde rol aldı. Daha sonraki yıllarda İbrahim Tatlıses ile çalışarak senaryo çalışmaları yaptı. 2006 yılında Tatlıses ile beraber Merinos reklamlarında oynamıştır.

Cem Davran ile 2007'de çevirdiği Avrupalı Ekim 2007'de gösterime girdi. Şafak Sezer ile Kolpaçino serilerinde rol aldı.

Aydemir Akbaş oyuncu olarak çoğu komedi türünde olmak üzere 100'ü aşkın filmde rol almış, 8 kez de yönetmen koltuğuna oturmuştur. Bunun dışında 30 kadar tiyatro oyununda oynadı. Ayrıca birçok TV dizisinde rol aldı. 33 filmin senaryosunu yazdı.

Türkiye'nin yaşayan en eski spor yazarlarından biridir. Aynı zamanda Galatasaray taraftarı ve Galatasaray Spor Kulübü üyesiydi.

Bakmadan Geçme