• Haberler
  • Gündem
  • Ayhan Bora Kaplan Soruşturmasının Kilit İsmi Yakalandı

Ayhan Bora Kaplan Soruşturmasının Kilit İsmi Yakalandı

Ayhan Bora Kaplan davasının 'M7' kod adlı gizli tanığı Serdar Sertçelik, Macaristan'da yakalanarak tutuklandı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının kilit isimlerinden biri olan Serdar Sertçelik, Macaristan'da yakalandı. Hakkında kırmızı bülten bulunan Sertçelik'in iade sürecine ilişkin süreç başlatıldı.

SERDAR SERTÇELİK YAKALANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve 5 örgüt yöneticisi hakkında 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenmişti. Ancak yurt dışına kaçan gizli tanık Serdar Sertçelik'in Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki polis müdürleriyle ilgili "kumpas" iddiaları sonrasında kamu görevlileri gözaltına alınmış, soruşturmada aralarında 3 polisin de bulunduğu çok sayıda kişi tutuklanmıştı.

M7" kod adı ile gizli tanıklık yapan Serdar Sertçelik'in gözaltındayken kimlerle görüştürüldüğü, elektronik kelepçeyle nasıl rahat dolaştığı, nasıl kaçtığı gibi sorulara yanıt aranırken Sertçelik'in Macaristan'da yakalandığı haberi geldi. Hakkında kırmızı bülten bulunan Sertçelik'in iade sürecine ilişkin süreç başlatıldı.

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI NEDİR

Ankara'da "Kaplanlar" olarak bilinen suç örgütünün lideri olmakla suçlanan Ayhan Bora Kaplan, 8 Eylül 2023 tarihinde Almanya’ya gitmek üzere Esenboğa Havalimanı yolunda Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 28 kişi tutuklandı, 61 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Kaplan hakkında, iki cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile 169 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

İddianameye göre soruşturma, 7 Eylül 2023'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Ayhan Bora Kaplan ve suç örgütü üyelerinden şikayetçi olan müşteki Erkan D'nin beyanları üzerine başlatıldı. Suç örgütü üyelerinin Kaplan'ın talimatı ve bilgisi doğrultusunda farklı tarihlerde Mahfuz Tatar ve Semih Arslan'ın öldürülmesi, müştekiler Altan T, Murat Y, Serhat T. ve Serdar H'nin silahla yaralanması, müşteki Erkan D'ye 2 gün boyunca alıkonularak işkence edilmesi, müşteki Mehmet Taha E'nin sahibi olduğu işletmelerin zorla alınması, müşteki Muhammed S'nin iki otomobilinin gasbedilmesi ve zorla çek yazdırılması ile müşteki Emirhan B'nin darbedilmesi olaylarını gerçekleştirdikleri ileri sürüldü. Kaplan ve örgütün diğer yöneticileri, suç örgütünün işlediği tüm suçlardan sorumlu tutuldu.

Bazı polislerin suç örgütüyle bağlantılı olduğu iddiası üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nce başlatılan idari soruşturma neticesinde 11 Ekim 2023 tarihinde 9 polis açığa alındı. Açığa alınanlar arasında Ankara Emniyet eski Asayiş Şube Müdürü ile yine Ankara Emniyet eski Silah Ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürü ve 2 komiserin de bulunduğu öğrenildi.

Bakmadan Geçme