• Haberler
  • Gündem
  • AYM Üyesi Kenan Yaşar'dan Yargıtay Kararına Olay Gönderme

AYM Üyesi Kenan Yaşar'dan Yargıtay Kararına Olay Gönderme

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Kenan Yaşar, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararına sosyal medya hesabından paylaştığı bir hikayeyle gönderme yaptı.

AYM ile Yargıtay arasında krize dönen ve siyasilerin de birbiri ardında açıklama yaptığı olaya AYM üyesi de dahil oldu.
AYM Üyesi Kenan Yaşar, Yargıtay’ın Can Atalay hakkında verdiği kararının ardından sosyal medya hesabından “Karıncalar Fili çok kıskanır” başlıklı bir yazı paylaştı.
Paylaşımında, “karıncalar Fili çok kıskanır ‘O canlıysa biz de canlıyız o büyükse biz de büyüğüz’ derlermiş Bir gün fil geçerken hepsi filin sırtına atlamışlar fil silkinmiş hepsi yere düşmüş sadece biri kalmış. Yerdeki karıncalar filin sırtındaki karınca için tempo tutmuşlar -Ez onu! Ez onu!” ifadelerine yer veren Yaşar’ın bu yazısı kamuoyunda Yargıtay’a “gönderme” olarak yorumlandı.
Yaşar, paylaşımının ardından gelen tepkilere ise herhangi bir cevap vermeyip açıklamada bulunmadı.

Ne Olmuştu?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez verdiği hak ihlali kararını görüştü. Daire, “AYM'nin hak ihlali kararının hukuki değeri yok” diyerek, karara uyulmamasını kararlaştırmıştı. Böylelikle Yargıtay ikinci kez AYM’nin kararının uygulamamış oldu.

Bakmadan Geçme