• Haberler
  • Gündem
  • Ayşe Ateş'ten MHP'ye Zor Soru! Ne İşiniz Var Sincan'da?

Ayşe Ateş'ten MHP'ye Zor Soru! Ne İşiniz Var Sincan'da?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1 Temmuz'da ilk duruşması görülecek olan Sinan Ateş cinayeti davasına avukatları düzeyinde katılacaklarını açıklamasının ardından Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş sert tepki gösterdi.

30 Aralık 2022'de Ankara Çukurambar'da uğradığı suikast sonrasında öldürülen Sinan Ateş cinayetinin ilk duruşması 1 Temmuz Pazartesi günü Sincan Adliyesi'nde görülecek.

Sinan Ateş'in eşi hemen her açıklamasında cinayetle ilgili MHP ve Ülkü Ocaklarını işaret ederken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha önce davaya katılacaklarını belirtmesine rağmen bugün kü grup toplantısında davaya sadece avutkatların katılacağını partiden başka hiç kimsenin davayı takip etmeyeceğini açıkladı.

Bahçeli'nin bu açıklamasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Lideri Özgür Özel başta olmak üzere siyasi parti liderlerini tek tek ziyaret ederek davaya katılmaları yönünde davette bulunan Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş tepki gösterdi.

NE İŞİNİZ VAR SİNCAN'DA 

Ayşe Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla MHP Lideri Bahçeli'ye adeta ateş püskürdü.

Ne işiniz var Sincan'da diye soran Ateş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Ayşe Ateş’in sık sık cinayeti MHP ile ilişkilendirmesine sert tepki göstererek davaya katılacakları yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Kritik davaya sayılı günler kala MHP Lideri Bahçeli’den davaya ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. MHP, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in katline ilişkin görülecek olan siyasi cinayet davasına avukatları düzeyinde katılacakmış. Peki, neden? Müşteki değiller. Sanık olmadıklarını da tekrar tekrar ifade ettiler. Eminim ki kamuoyu da benimle aynı soruyu soruyordur: O hâlde ne işiniz var Sincan’da."

Bakmadan Geçme