• Haberler
  • Siyaset
  • Bahçeli: 1 Mayısta Polise Saldıranlar Haçlı Kalıntılarıdır

Bahçeli: 1 Mayısta Polise Saldıranlar Haçlı Kalıntılarıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM'de olan grup toplantısında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli'nin Grup toplantısında yaptığı açıklamalarının satır başları şu şekilde;

"İşimize, önümüze bakacağız haklı mücadelemizden hiç taciz vermeyeceğiz. Zulüm karşısında mazlumların yanındayız. Mazlumlarla tek yüreğiz. Bu durum bir siyaset meselesi değil bir insanlık ödevidir. Yerli yersiz sırtımızı sıvazlayanları da görüyoruz buna dikkatle yaklaşıyoruz. Aslında sırtımızı sıvazlarken bıçak sokacak yer arama ihtimallerini de hiç de yabana atmıyoruz.

Gördüğümüz ve şahit olduğumuz ne varsa bizi şaşırtmıyor. Fırsatını buldukları anda kavramların içini boşaltan istismar çarkını çeviren odakların bayağı dayatmaları bile sıradanlaşmakta kalmamış hiç kimsenin ilgisini çekmeyecek boyutlara gelmiştir.

HAÇLI KALINTILARIDIR

Hayatlarında tek bir fabrikaya girmemiş tek bir emekçinin elinden tutmamış bu güruhun aklı rehinlidir. 1 Mayıs'ta görevini yapan sağduyulu tavrı sebebiyle övgü alan Türk polisine düşmanca saldıranlar haçlı kalıntısıdır.  Hayatları miskinlikle geçen küçük bir azınlığın 1 Mayıs'ta sahteye çıkıp Taksim'e yürüme gayesi maksatlıdır madrabazlıktır.

TAKSİM'DE NEDEN ISRAR EDİYORLAR?

Bu Taksim ısrarı niyedir? Emek ve dayanışma ile Taksim'in ne alakası vardır? Taksim'in adının altında yatan hesap nedir? Fiziken şiddete maruz kalan sağlam duruşundan vazgeçmeyen Türk polisi ile iftihar ediyor hepsine teşekkür ediyorum.

NETANYAHU İNŞALLAH BOĞULACAKTIR

Türkiye'nin israil aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma kararı çok önemli bir adımdır. Netanyahu için hesap günü yakındır. Bundan kaçış, kurtuluş diye bir şey söz konusu değildir. 35 bin masumun dökülen kanı Netanyahu'yu inşallah boğacaktır.

ARTIK İNSANLIK VE HUKUK NAMUSUDUR

Netanyahu müzakare sürecini dinamitlemektedir. İsrail yönetiminin ateşkes çabalarını sabote etmek için beyhude gerekçeler uydurması soykırımın devamına işarettir. Netanyahu'nun bedel ödemesi artık bir insanlık ve hukuk namusudur.

BM çok acil devreye girmelidir. İsrail askerleri işgal edilen bölgelerden ön şartsız çıkmalıdır. Bölge bıçak sırtındadır. Gazze'de gözyaşları dinmelidir. Türkiye Cumhuriyet yeri ve zamanı geldiğinde şartlar başkaca bir seçeneğe imkan bırakmadığında iç ve dış işgalcilere haddini bildirecek günü gösterecek dirayetli güce sahiptir.

Siyaset kavga arenası değil, konuşma ve düğümleri çözme sahasıdır. Türkiyemizin yükseliş sürecine herkes destek vermelidir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ile CHP Genel Başkanı'nın görüşmesini esasını es geçip boş koltukla boşluğa düşmesi kendi bilecekleri meseledir. Bir defa siyasetin yumuşamasının vasatı Türk milletinin ortak değerleridir. Türkiye'de yargı yetkisini Türk milleti adına kullanan bağımsız mahkemelerdir.

MAHKEMEYE EMİR VE TALİMAT VEREMEZ

Hiçbir organ mahkemelere emir ve talimat veremez. Mahkeme kararları değiştirilemez. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir.

Neymiş CHP Genel Başkanı, Avrupa Parlementosu'nu ziyarete gittiğinde saati sorunca 'Sen önce Kavala'yı çıkar.' cevabını almıştır. Sayın Özel'in kolunda saati yok mudur? Özel'in saati sormak yerine PKK'ya ve FETÖ'ye verilen destekleri muhataplarının yüzlerine vurması gerekmez miydi?
Türkiye hukuk devletidir demesi taşıdığı sorumluluğa uygun düşmez miydi? Sayın Özel saati merak ederse bana sorabilir köstekli saatimi açar kendisi ile açık açık paylaşırım.

SİNAN ATEŞ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Bugüne kadar niye iddianame hazırlanmadı diye sordular hazırlandı içi boş dediler. MHP olarak beklentimiz şudur; meskur iddiamame ile ilgili mahkeme tarafından kabul edilip yargılama süreci derhal başlatılmalıdır. Kimin elinde hangi belge ve bilgi varsa mahkemeye sunmalıdır hatta şahit olarak dinlenmek isteyenlere mahkeme kapısı açılmalıdır. CHP'den ipine kadar maluım partiler neyi biliyorlarsa mahkemeye yetiştirmeliler. Bakalım hukuıki süreç Ankara'da mı bitecek yoksa Pensilvanya'ya mı dayanacak hep beraber göreceğiz. MHP ve Cumhur İttifakı şer ve şirret emel sahiplerine müsaade etmeyecektir."

Bakmadan Geçme