• Haberler
  • Siyaset
  • Bahçeli'den Flaş DEM Parti Çıkışı: Milletvekillerinin Maaşları Kesilsin

Bahçeli'den Flaş DEM Parti Çıkışı: Milletvekillerinin Maaşları Kesilsin

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'ye öfkesi dinmek bilmiyor. Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada DEM Parti'nin hazineden aldığı yardımın ve milletvekili maaşlarının kesilmesi gerektiğini söyledi.

Kuzey Irak’taki yürütülen operasyon kapsamında 12 vatan evladının şehit edilmesi sonrasında DEM Parti yöneticileri ve milletvekillerinin açıklamalarıyla tutumları kamuoyunda büyük bir tepkiye neden olmuştu.

TBMM’de AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin teröre karşı imzaladığı ortak bildiriye CHP ve DEM Parti’nin imzalamaması siyasette de bardağı taşıran son damla oldu.

Söylemleriyle sık sık karşı karşıya gelen MHP ve DEM Parti yine tartışmaların odak noktasına oturdu.

Milletvekili Maaşları Kesilsin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısındaki DEM Parti çıkışı siyaset gündemine bomba gibi düştü.

Bahçeli, DEM Parti milletvekillerinin maaşlarının kesilmesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli şunları söyledi; “Gelişmeler karşısında ilk önerim, 57 DEM milletvekilinin maaşının ve bu terör yuvasına ödenecek Hazine yardımının derhal kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılmasıdır. İkinci önerim, teröre yardım ve yataklık yapan sözde milletvekillerin görüşülmeyi bekleyen dokunulmazlık dosyalarının karara bağlanarak bu haşaratların acilen mahkemeye çıkarılmasıdır. Üçüncü önerim, AYM statüsünün radikal şekilde ele alınarak yeniden yapılandırılması ya da bu mahkemenin kapatılmasıdır. Dördüncü önerim de TBMM'de kürsü dokunulmazlığı sınırlarının yeniden çizilmesidir. AYM'nin malum başkanı ve üyeleri şehit haberleri karşısında acaba ne hissetmişlerdir? Nasır tutmuş vicdanları biraz olsun sızlamış mıdır?”

MHP Lideri Bahçeli önceki günde TBMM Genel Kurulunda DEM Parti milletvekili konuşmak için kürsüye çıktığında genel kurulu terk etmiş ve çıkışta yaptığı açıklamada “Anayasa Mahkemesi’nin yapması gerekeni yapıyorum” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Bakmadan Geçme