• Haberler
  • Gündem
  • Bakan Açıkladı: Çanakkale'deki Orman Yangınının İlerlemesi Durduruldu

Bakan Açıkladı: Çanakkale'deki Orman Yangınının İlerlemesi Durduruldu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de devam eden yangınlara ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Yumaklı: "Sorunlu tek bir alan kaldı. Yangının ilerlemesi durduruldu. Rüzgar çok yoğun olduğu için tamamen kontrol altında diyemiyoruz.

Yangından etkilenen alanın yaklaşık 575 hektar olduğunu tahmin ediyoruz. İncelemeler bittiğinde kesin rakamları söyleyeceğiz.

970 PERSONELLE MÜCADELE ETTİ

Gece boyunca 73 arazöz ve diğer iş makinesi, 1 gece görüş helikopteri ve 402 Orman Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere toplamda diğer kamu kurum ve kuruluşlarının 290 aracı da dahil olmak üzere toplam 970 personelle mücadele gece boyunca devam etti

Bakan Açıkladı: Çanakkale'deki Orman Yangınının İlerlemesi Durduruldu

YANGININ İLERLEMESİ DURDURULDU

Ekiplerin yoğun çabaları sonucunda yangının kontrol altına alındığı belirtiliyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının ilerlemesi durdurulduğunu ve can kaybı yaşanmadığını açıkladı. Ancak, 575 hektarlık bir alan zarar gördü.

Orman kahramanlarının gece boyunca süren mücadelesinin gün ışığıyla birlikte hava gücüyle desteklendiğini ifade eden Bakan Yumaklı, yangını kontrol altına almak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.

Yangın nedeniyle 530 kişinin Gençlik Konut Evi'ne yerleştirildiği bildirildi. İlk müdahalenin ise 9 uçak, 6 helikopter, 94 arazöz ve 540 personel ile yapıldığı aktarıldı.

Bakan Açıkladı: Çanakkale'deki Orman Yangınının İlerlemesi Durduruldu

575 HEKTAR ALAN ETKİLENDİ

Akşam saatlerinde hava araçlarının inmesiyle birlikte gece boyunca 73 arazöz ve diğer iş makineleri, 1 gece görüş helikopteri ve toplamda 970 personel ile mücadele edildiği açıklandı. Etkilenen alanın 575 hektar olduğu tahmin ediliyor, bunun 340 hektarlık kısmının orman, geri kalan kısmının ise orman dışı alan olduğu belirtildi.

Bakmadan Geçme