• Haberler
  • Gündem
  • Bakan açıkladı: Üniversite öğrencilerine 120 milyon TL proje desteği

Bakan açıkladı: Üniversite öğrencilerine 120 milyon TL proje desteği

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı'nın (ÜNİDES) tanıtımını öğrencilerle birlikte yaptı. Bakan Bak üniversite öğrencilerinin spor, kültür, sanat, teknoloji ve eğitim alanlarındaki potansiyellerini ortaya çıkarmalarına imkan sağlayacak olan ÜNİDES programıyla bir eğitim yılı için 120 milyon TL bütçe ayırdıklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Projesi (ÜNİDES) kapsamında yerel projelere 20 ila 50 bin, ulusal projelere ise 50 ila 100 bin lira destek sağlayacaklarını bildirdi.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen UNİDES Projesi'nin tanıtımı ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Genç Ofisi açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Genç Ofisi'nin açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kesti.

Bakan Bak’a, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Erhan Özden eşlik etti.
Gençlik çalışmalarını yaygınlaştırmak amacıyla 133 üniversitede hizmete açılan genç ofislerin bir yenisini de Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde açtıklarını belirten Bakan Bak, “Öncelikle ben de eski bir akademisyenim. Üniversitelerde gençlerimizle pek çok projeleri beraber yaptık. Onun için de üniversitelerdeki gençlerimizin projelerine destek vermek gerçekten çok kıymetli. Özellikle de Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi tematik bir üniversite. Yaklaşık bin 500 öğrenciye sahip çok özel nitelikli bir üniversite. Buradaki yetenekli gençlerimizin sanatta, müzikte uluslararası çapta başarılar elde edeceklerine yürekten inanıyoruz.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme