• Haberler
  • Ekonomi
  • Bakan Işıkhan'dan 2025 Asgari Ücret Açıklaması Geldi!

Bakan Işıkhan'dan 2025 Asgari Ücret Açıklaması Geldi!

Ocak ayında yapılması planlanan zam, milyonlarca çalışan tarafından merak konusu olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklama geldi. Işıkhan, 'Yaşam standartlarını iyileştirecek' diyerek açıklama yaptı.

Bakan Işıkhan asgari ücret artışının çalışanların yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ettiğini dile getirerek katıldığı yayında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Asgari Ücret Zammı Beklentileri ve Son Gelişmeler Neler?

Temmuzda ara zam alamayan çalışanlar, asgari ücret artışı için gün saymaya devam ederken, Anadolu Ajansı Editör Masası'na yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “Asgari ücretin belirlenmesi tek başımıza hükümet olarak elimizde olan bir durum değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz var. Aralık ayının başında inşallah bu süreci başlatacağız” diyerek asgari ücret ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Belirlenen yeni asgari ücretin çalışanlarının satın alma gücünü koruması adına olukça önemli olduğunu vurgulayan Işıkhan, asgari ücreti minimum ücret olarak belirleneceğini görüşmeler kapsamında, komisyonda yer alan iş verenler bunun üzerinde ücret verebilirler. Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme