Bakan Özhaseki Küplere Bindi Mikrofonu Atar Giderim

Mega kent İstanbul'un en önemli problemlerinden birisi haline gelen kentsel dönüşüm, mağduriyetleri de beraberinde getiriyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümlü ilgili tepkilere cevabı aynı sertlikte oldu.

Dünyanın en büyük metropollerinden birisi olan İstanbul'u depreme hazırlayabilmek için acilen kensel dönüşüm çalışmalarına ihtiyaç duyuluyor. İmkanlar ölçüsünde başlanılan kentsel dönüşüm çalışmaları mağduriyetleri de beraberinde getiriyor. 

İstanbul Ümraniye'de 174 binanın yıkılarak, yerine 1174 konut ve ticari alanın yapılacağı Topağacı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı. Çevşre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve İBB Başkan Adayı Murat Kurum'un da katılımıyla gerçekleştirildi.

Törene, kentsel dönüşüm mağdurlarının tepkisiyle Bakan Özhaseki'nin verdiği cevap damga vurdu. 

MİKROFONU ATAR GİDERİM

Kentsel dönüşümden dolayı mağdur olduklarını ve evlerini halen alamadıklarını sürecin daha da uzamasından endişe duyduklarını dile getiren vatandaşlara Bakan Özhaseki'nin cevabı sert oldu.

Kentsel dönüşümle evleri yıkılan mağdur yurttaşlardan biri tepkisi, "Üç dört senedir dairelerimiz bitmedi. Biz 20 aileyiz" sözleriyle dile getirmek istedi.

Konuşmasının bölünmesi üzerine Özhaseki, "Bize biraz müsaade edin. Şu seçimler bittikten sonra beraber bir araya oturalım Fikirtepe'nin bütün sorunlarını çözecek gibi konuşalım" şeklinde yanıt verdi.

Kalabalığın arasından başka bir mağdurun "Tapularımız, evlerimiz bitmiş. Oy vermeyiz" diyerek tepki göstermesi üzerine Bakan Özhaseki de sinirlendi.

Tepkilere kızan Özahseki'nin "Şöyle derseniz, mikrofonu atar giderim. Seçim geliyor, oy veririz vermeyiz. Bu işleri geçin." diyerek vatandaşlarla tartışması törene damga vurdu.

Bakmadan Geçme