• Haberler
  • Ekonomi
  • Bakan Şimşek'ten Yabancı Yatırımcılara Güvence! Yeni İlave Vergi Planlanmıyor

Bakan Şimşek'ten Yabancı Yatırımcılara Güvence! Yeni İlave Vergi Planlanmıyor

ABD'de Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley üst yönetimiyle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni ilave vergiler getirilmesinin planlanmadığını aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta yatırımcılarla görüşmelerini sürdürüyor.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Şimşek, ABD'nin önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley'nin üst yönetimiyle bir araya geldi.

Goldman Sachs'ın ev sahipliğinde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında ekonomi programını sunan Şimşek, dünyanın en büyük fonlarından portföy yöneticilerinin yer aldığı 15 kişilik bir yatırımcı grubuyla buluştu.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ile Goldman Sachs'ın organize ettiği Yatırım Konferansı'nda detaylı bir sunum yapan Mehmet Şimşek, Goldman Sachs Küresel İlişkiler Başkanı Jared Cohen'in moderatörlüğünde soruları yanıtladı. Toplantıya yoğun katılım sağlanırken, katılımcılar programın başarısını övdü.

New York'taki temasları kapsamında Mehmet Şimşek, META Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Başkanı Makhtar Diop ile verimli görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca, Şimşek, ASKON'un ABD şubesinin ev sahipliğinde düzenlenen Amerika-Türkiye iş dünyası buluşmasına katıldı.

YENİ VERGİ YOK!

Toplantılarda Şimşek, yatırımcılara harcama disiplini ve kayıt dışılıkla mücadelenin öncelikli olduğunu, sıkı maliye politikalarının odağında bu konuların yer alacağını ve yeni ilave vergilerin getirilmesinin planlanmadığını aktardı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme